Klimaklar: Klimaregnskab er det første skridt for produktionsvirksomheder

Klimaklar: Klimaregnskab er det første skridt for produktionsvirksomheder

Du skal kende dit CO2-fodaftryk, hvis du ønsker at blive en grønnere virksomhed. Derfor tilbyder Dansk Industri alle produktionsvirksomheder viden og værktøjer til at hjælpe dem i gang med at komme i gang med klimaregnskab.

Den danske klimalovs målsætning om en reduktion på 70 procent i 2030 og ambitionen i Klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder er, at Danmark skal have verdens første klimaneutrale produktionsindustri i 2030.

Viljen til at blive grøn er der, men det sker ikke af sig selv. Derfor tilbyder Dansk Industri nu kurset “Klimaklar”, hvor alle danske produktionsvirksomheder kan lære at måle, dokumentere og kommunikere deres klimaindsats.

Marie Thorsø Kousgaard, chefkonsulent i Dansk Industri.

“Vi ved, hvad der rammer virksomhederne: En masse eksterne krav som følge af EU-lovgivningen om bæredygtig rapportering. Både fra forretningspartnere, den finansielle sektor, kunder og medarbejdere. Så vi er nødt til at sætte dem i stand til at lave CO2-regnskaber. Det er til gavn for klimaet, men selvfølgelig også for virksomheden, fordi det giver dem en stærk konkurrencefordel at kunne være på forkant, når kunderne efterspørger klimatiltag,” siger Marie Thorsø Kousgaard, chefkonsulent i Dansk Industri.

50 virksomheder gennemførte det første Klimaklar-initiativ rettet mod SMV’er generelt, og ved at gøre programmet digitalt gør Dansk Industri nu programmet tilgængeligt for alle 8.500 produktionsvirksomheder i Danmark.

Fra data til handling

Den voksende efterspørgsel efter klimatiltag fra hele værdikæden betyder, at det er nu, virksomhederne skal handle. Mange er i gang med processen, men flere har også brug for hjælp til at komme i gang.

“Vi ønsker at udstyre virksomhederne med værktøjer til at tilpasse sig. CO2-beregninger er det centrale punkt, men det skal naturligvis kombineres med handling og god kommunikation. Metoden i Klimaklar Produktionsvirksomhed er baseret på Klimakompasset fra Erhvervsstyrelsen og internationale beregningsstandarder,” siger Marie Thorsø Kousgaard.

Ved at tilbyde programmet på en digital læringsplatform ønsker Dansk Industri at nå ud til alle danske produktionsvirksomheder. De vil stadig få et par timers rådgivning i starten af programmet, og fra foråret vil alle syv moduler i programmet være tilgængelige digitalt.

Programmet er sponsoreret af Industriens Fond.


Teknologi vs. indførelse

Der findes et hav af nye grønne teknologier og løsninger, der har potentiale til at flytte virksomheder i en mere bæredygtig retning – og mange flere er på vej. Men det vil kun gøre en forskel, hvis de rent faktisk gennemføres i stor skala. Hvordan sikrer vi, at det sker?


GRATIS MAGASIN:
"Tech for the Planet 2022"

…du bliver samtidig skrevet op til vores ugentlige nyhedsbrev med de seneste historier fra det danske startup-økosystem.

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste