Vækstlaget af health tech-iværksættere med globale ambitioner er rykket sammen på Langelinie i det nye Health Tech Hub Copenhagen, som skal give synlighed over for investorer og corporate partnere.

Erhvervsklynger, hvor virksomheder indenfor en bestemt industri sidder under samme tag, er blevet populære på startupscenen herhjemme. I løbet af få år har Kødbyen fået sit foodtech-miljø, fintech-virksomhederne har sat sig sammen hos Copenhagen Fintech Lab, og nu er turen kommet til health tech. I sidste uge rykkede de første 60 iværksættere nemlig ind Health Tech Hub Copenhagen på Langelinie.

”Konkurrencen fra udlandet er stor, så hvis Danmark vil være med til at sætte agendaen på dette område, så er det nu. Derfor er der brug for et sted, som kan styrke de gode startups og forbedre deres muligheder for global succes. Vi ønsker at påvirke sundheden for en milliard mennesker i verden. Hvis vi skal nå vores ambitiøse mål, så kræver det finansiel opbakning og samarbejde med centrale aktører. Det arbejde går vi i gang med nu,” siger Jesper Grønbæk, CEO og stifter af den ny hub.

PFA støtter op om hubben

Udover et fokus på det globale sundhedsmarked skal den fysiske hub skabe synlighed. Både overfor investorer herhjemme og i udlandet, men også en bred vifte af partnere, der kan understøtte iværksætternes vækst. De tæller patientforeninger, hospitaler, forskningsinstitutioner, medicinalindustrien og pensions- og forsikringsselskaber.

Læs også: Digitalt pusterør og håndholdt sår-symaskine vinder velfærdskonkurrence

Den første corporate, der har forbindelse til hubben, er pensionsgiganten PFA, der har indledt et samarbejde med startuppet SundDigital.

“Vi ser et stort potentiale i at arbejde sammen med fagligt stærke og dygtige iværksættere. Her passer samarbejdet med Imran Rashid og SundDigital helt perfekt i forhold til vores ønsker om at levere sundhedsfaglige løsninger med substans til vores kunder. Samarbejdet har allerede givet resultater i form af konkrete løsninger, som kan bidrage til sundere digitale vaner og dermed lavere risiko for stress blandt vores kunder. Det viser potentialet i den type samarbejder,” siger Rikke Bay Haaber, chef for Strategisk Sundhed i PFA.

Langelinie skal understøtte samarbejder

Den ny hub er placeret hos arbejdsfællesskabet Rainmaking at Pier47 på Langelinie. Med naboer som Danfoss og Alm. Brands digitale afdelinger, forventer man at det kan understøtte corporate-startup samarbejder.

”Det bliver spændende at se, hvordan vi kan forbinde hubben til industrier, der traditionelt har ligget langt fra sundhedssektoren. Forsikring, pension, fødevarer og livsstil er de mest oplagte områder. Samtidig er den moderne forbruger så bevidst om helbred og livskvalitet, at sundhedsagendaen er svær ikke at forholde sig til som virksomhed,” siger Michael Bak, Managing Director hos Rainmaking at Pier47.