You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Copenhagen techfestival

Ny københavnsk festival vil sætte tech på den internationale dagsorden

@simone

I september får København mulighed for at sætte en international standard. techfestival 2017 vil være verdens første festival dedikeret til tech, bygget fra bunden med målet for øje, og med taler, konferencer, store scener og ikoniske oplevelser vil festivalen trække byen og borgerne med ind i miljøet.

Det var ikke uden spænding og med begejstring i stemmen, at kræfterne bag Københavns nye techfestival torsdag inviterede til kick-off hos KPH Projects nær Carlsbergbyen. De har nemlig en mission; at bygge den første festival fra bunden, dedikeret til tech, som får folk ud af konferencelokalerne og ud i byen for at stille alle de gode spørgsmål om teknologi.

“Det er måske et banalt navn, techfestival, men det er meget beskrivende for, hvad vi laver. Teknologi er vores verden, det er alt, hvad der er i dette rum lige nu. Teknologi har på den måde vundet; vi lever i en verden, hvor tech har stor betydning for det samfundet. Vi vil udforske, hvad næste skridt for teknologien bliver. Teknologi indeholder en masse lovende løsninger, så vi sætter ud for at stille de gode spørgsmål om teknologiens betydning for vores verden,” sagde Thomas Madsen-Mygdal, CEO for TwentyThree og en af bagmændene for techfestival 2017.

En international smeltedigel for tech

Ambitionerne er store. Ingen tvivl om det; techfestival 2017 vil være en international smeltedigel.

“Vi vil sætte dagsordenen og skabe noget nyt, vi vil kunne bevise, at en ny bevægelse er startet i København. Det er en ret progressiv agenda, men den repræsenterer også en nye muligheder for København for at skille sig ud og krydsbestøve sit narrativ som techhovedstad med andre byer,” slog Thomas Madsen-Mygdal fast.

Festivalen indtager Vesterbro og slynger sig ud over København herfra den 5.-10. september. Under en hel række paraplybetegnelser, herunder ego, kunst, leg, byer og samfund, vil festivalen sætte fokus på, at teknologi har en finger med i spillet hele vejen rundt.

“Der er en grund til, vi starter som en festival og ikke en konference. Det giver bedre mening. Alle de events, festivalen vil bestå af, er lige vigtige, der er ikke tale om små satellitevents, men en delt oplevelse fyldt med byen som platform for intime arrangementer og mulighed for den enkelte for at deltage og være en del af det,” sagde Thomas Madsen Mygdal.

En samskabt festival for technørder og alle andre

Faktisk startede festivalen ud med en pilot sidste år. Under navnet Copenhagen Tech Fest kunne man gennem hele september måned finde events med det tilfælles, at de var i København og handlede om teknologi.

Festivalen havde allerede da en række partnere, og nogle af dem vender i år tilbage, heriblandt TechBBQ som i år forløber over flere dage under techfestival 2017. Også Coldfront, CopenX og Copenhagen Maker har igen i år events på programmet.

Den gennemgående DNA, som partnerne også skal dele, er, at det er en samskabt festival. Trods det internationale udblik er der støtte til det lokale økosystem.

“Det er en festival, skabt for mennesker, ikke for industrier. Vi skal ud af de mørke konferencelokale og bruge byen som scene, og I skal alle være med til at skabe den!” blev der sagt. Hvordan det kan foregå, kan man læse på techfestival.co som netop er gået i luften.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY