Den københavnske fintech-hub, Copenhagen Fintech, har fået tre nye sponsorer i folden. Sponsorerne skal være med til at styrke arbejdet for at gøre København til fintech-hovedstad.

Spørgsmålet om København kan blive en fintech-hovedstad er blevet stillet flere gange de seneste år. Svaret er ikke altid klokkeklart, men Copenhagen Fintech arbejder på at gøre drømmen til virkelighed. Senest har fintech-hubben fået tre nye sponsorer til at støtte arbejdet for at gøre København til centrum for finansiel udvikling.

Det er Experian, Danske Bank og TIA Technology, som slutter sig til gruppen af sponsorer, som i alt nu er på syv.

“De nye sponsorer er endnu en blåstempling af det arbejde, der bliver gjort for at bringe København helt frem i feltet i det internationale fintech-kapløb. Sammen med de øvrige sponsorer og partnere kan de hjælpe os skridtet videre og bidrage til, at vi kan tiltrække spændende udenlandske fintech-startups til Danmark,” siger Thomas Krogh Jensen.

Sponsorer skabere et stærkere fundament

Sponsorerne kommer med ekspertise inden for tre forskellige områder af fintech; Danske Bank som Danmarks største og en af de førende banker i Norden, Experian som verdens førende leverandør af data og automatiserede beslutningsmodeller, og TIA Technology som udvikler teknologi inden for forsikringsområdet.

“Tilsammen skaber de et endnu stærkere fundament for arbejdet i Copenhagen Fintech,” siger Thomas Krogh Jensen.

Og her er det vigtigt for både Copenhagen Fintech og Copenhagen Fintech Lab, at der bliver ved med at blive sat ind på at bygge broer mellem partnere, sponsorer, startups og corporates:

“Der er gensidige interesser på spil. De etablerede virksomheder har interesse i at få adgang til startups og ny teknologi og innovation. De startups, som sidder på Labbet har interesser i at få adgang til etablerede virksomheder som enten partnere eller for mulige salg. Det er et lykkeligt ægteskab, som man gerne vil give hinanden. For os er det helt naturligt, at vi skal skabe rammerne, så de to sider mødes,” siger CEO i Copenhagen Fintech, Thomas Krogh Jensen.

En sektor under hastig forandring

Hos Danske Bank ser chef for business banking, Lars Mørch, frem til at bidrage til Copenhagen Fintechs ambitioner:

“Den finansielle sektor er under en hastig og spændende forandring, og vi ønsker at spille en aktiv rolle sammen med nye aktører. Copenhagen FinTechs ambitioner om at gøre København til et ledende økosystem inden for fintech er spændende,” siger han og bakkes op af Mads Heindorff, Nordics Commercial Strategy Director, hos Experian:

“Hos Experian er vi utrolig glade for at blive en del af Copenhagen FinTech og på den måde være med til at drive innovation og udvikling inden for et så spændende og progressivt område som fintech. Vi ser mange muligheder i netværket, der vil være med til at udvikle vores produkter og også spille en vigtig rolle i forhold til at udbrede kendskabet til vores Analytics og software-løsninger.”

Der skal endnu mere fart på insurtech

Copenhagen Fintech, tidligere CFIR, er en forening, som Finansforbundet, Københavns Kommune og Finans Danmark har taget initiativ til. Copenhagen Fintech Lab er en del af initiativet, et fysisk mødested for de forskellige niveauer og interesser inden for fintech. Hos Labbet sidder blandt andet en gren af fintech, det såkaldte insurtech, som fokuserer på forsikringsbranchen. Og det er netop her at TIA Technology kan skabe værdi for startups:

“Innovation er højt på agendaen i forsikringsverden, hvor otte ud af ti selskaber har formaliserede innovationsprocesser med dedikerede teams og budgetter. Men for at sikre den nødvendige nytænkning spiller nye insurtech-firmaer også en stor rolle. Det innovationsmiljø vil vi gerne vil være med til at udvikle her i Copenhagen Fintech,” siger Christian Kromann, CEO hos TIA Technology.