Kom ud af kælderen og ind i fællesskabet

@Redaktionen

Innovation opstår ikke et vakuum. I co-working spaces møder iværksættere ligesindede som giver god energi og inspirerer på vækstrejsen.

Innovation opstår ikke et vakuum. I co-working spaces møder iværksættere ligesindede som giver god energi og inspirerer på vækstrejsen.

This post is also available in: English

Apple startede i en garage. Det samme gjorde Amazon, Google og Microsoft. Startup-garagen er en del af myten, men tiderne har ændret sig, og i dag begynder de fleste stjerneskud deres rejse i en eller anden form for co-working space.

Co-working spaces er fælles kontorlokaler, hvor freelancere, iværksættere og startup lejer et skrivebord eller et privat kontor på fleksible vilkår. Det er et fleksibelt, omkostningseffektivt og samarbejdsorienteret alternativ til traditionelle kontorlokaler, hvilket gør det til et perfekt sted at starte for virksomheder med begrænsede ressourcer.

Co-working spaces bliver mere og mere populære, og de findes over hele Danmark. Fra de større byer som København, Aarhus, Odense og Aalborg til de mindste surferbyer på den danske vestkyst. 

Internet, kaffe og mødelokale er ofte inkluderet, og endnu vigtigere: Adgang til et fællesskab af ligesindede fagfolk. Nogle co-working spaces tilbyder også yderligere tjenester som netværksmuligheder og mentorprogrammer.

Hvorfor co-work?

En af de vigtigste fordele ved co-working spaces er den fleksibilitet, de giver. Brugerne kan leje et skrivebord eller et kontor på daglig, ugentlig eller månedlig basis, så faciliteterne hele tiden kan tilpases behovet. Det er især en fordel for nystartede virksomheder, som måske ikke har ressourcerne til at binde sig til en langtidsleje – og som ikke ved, om de har brug for plads til 5 eller 50 medarbejdere i det kommende år.

Den største fordel er dog ofte den følelse af fællesskab og samarbejde, som stederne giver. Co-working spaces bringer en forskelligartet gruppe af fagfolk med forskellig baggrund og brancher sammen, hvilket giver mulighed for netværk, idéudveksling og samarbejde. Det kan være godt for motivationen, når man befinder sig på et kontor fuld af mennesker med drive.

Derudover kan co-working spaces give en følelse af professionalisme og legitimitet, især for freelancere, hjemmebaserede virksomheder og nystartede virksomheder. At have et dedikeret kontorlokale adskillerarbejdsliv og privatliv og gør et bedre indtryk på kunder og samarbejdspartnere.

Specialiserede lokaler

I de seneste årtier er der sket en stigning i antallet af specialiserede videnskabs-, teknologi- og udviklingsparker. De ligner co-working spaces men har samtidig fokus på forskning, innovation og udvikling typisk inden for en specifik sektor som teknologi, fødevarer, bæredygtighed eller sundhedsteknologi.

Mange af videnskabs-, teknologi- og udviklingsparkerne ligger tæt på universiteterne og giver også adgang til laboratoriefaciliteter, værktøjer, værksteder, lagerfaciliteter osv., da de er designet til at støtte forskning, innovation og udvikling.  

Det kan især være nyttigt for nystartede virksomheder, som måske aldrig ville have haft adgang til den form for udstyr andre steder – samtidig med at de får mulighed for at blande sig med et fællesskab af brancheeksperter, der allerede kender og opererer i deres branche. 


Hvorfor co-working eller videnskabs-, teknologi- og udviklingsparker?

  • Bedre kontorlokaler til en lavere pris
  • Mød ligesindede iværksættere – med mulighed for at arbejde i branchespecifikke arbejdsfællesskaber.
  • Specialiserede faciliteter: Laboratorier, 3D-printere, værksteder, lagerfaciliteter osv.
  • Særlige netværk: Investorer, branchefolk, potentielle kunder osv.

Fullscreen Mode

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY