You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Konkurs-drama tager ny drejning: Finanstilsynet politianmelder Yourpay

@sebastian
Vejen fra funklende fintech-stjerneskud til skandaleramt konkursbo var kort for Yourpay. Nu tilføjes endnu et kapitel: Finanstilsynet politianmelder selskabet for at have overtrådt reglerne.

Yourpay var den frække, nye betalingstjeneste på vej frem. Selskabet tiltrak kunder i tusindvis, men kæmpede også løbende med dårlige sager – blandt andet en retssag med Nets om brug af et logo.

Men i februar sidste år fik fintech-selskabet licens som betalingsinstitut, og med en ny stor millioninvestering og et direktørskifte pr. 1. juli, var der lagt op til, at fintech-virksomheden var ved at blive voksen og komme på plads efter en tumultarisk periode. Det varede dog ikke længe.

Kort efter, den 30 september, stod Yourpay igen i økonomiske vanskeligheder, som betød, at medarbejdere ikke fik løn, og få dage efter blev der indgivet en konkursbegæring.

Læs også: Yourpay-direktør: Medarbejderes løn på vej, men fremtiden er usikker

Tilbage stod et hav af kunder, som ikke bare havde mistet sin betalingsløsning, men for manges vedkommende også havde penge i klemme hos Yourpay.

Samtidig blev der fra flere sider stillet spørgsmålstegn ved, hvordan det kunne gå så galt så hurtigt. Og som endnu et kapitel i sagen er fintech-selskabet nu blevet politianmeldt af Finanstilsynet.

Ikke styr på kundernes penge

Sidste uge kom det frem, at Finanstilsynet politianmelder Yourpay for at have overtrådt reglerne om sikring af brugernes penge.

”I forbindelse med opgørelse af konkursboet har det vist sig, at der ikke er tilstrækkelige midler på virksomhedens sikringskonti til at dække kravene fra Yourpay ApS’ brugere. Finanstilsynet vurderer, at sikringskontiene ikke har været ført i henhold til reglerne på området,” skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside, hvor det også hedder, at Finanstilsynet derfor anmoder National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) om at indlede en politimæssig efterforskning.

Det skal altså afklares, om Yourpay har ladet brugernes sikrede midler indgå i driften – hvilket i så fald vil være et brud på reglerne for et betalingsinstitut. Og det har affødt følgende kommentar fra den særdeles aktive iværksætter-rådgiver John Hannover på hans Facebook-side “Iværksætter råd“:

”Så blev YOURPAY ledelsen, som jeg forventede, politianmeldt for ikke at have holdt penge på sikrede konti. Det giver ikke kreditorer penge, men nok retfærdighed.”

Med efterforskning og sagens gang retssystemet kan der dog forventes endnu et par års ventetid, før sagen afgøres.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY