Kryptobørsen Firi: Kritikken hagler lige nu ned over krypto. Men om 10 år vil det være standarden

Kryptobørsen Firi: Kritikken hagler lige nu ned over krypto. Men om 10 år vil det være standarden

I følge Karina Rothof Brix, landechef i kryptobørsen Firi, er kryptovalutens tilstand langt mere positiv, end hvad der lige nu bliver portrætteret i mange medier.
Hvis man kun får sine nyheder fra mainstreammedier, får man hurtigt en fornemmelse af, at kryptoindustrien går døden i møde. Men det forholder sig lige omvendt, skriver Karina Rothof Brix, landechef i kryptobørsen Firi, i dette indlæg.

Hvis man kun får sine nyheder fra mainstreammedier, får man hurtigt en fornemmelse af, at kryptoindustrien går døden i møde. Der har ikke været mangel på tabloidagtige historier, for er der noget, vi elsker at høre om i Danmark, så er det, at nogen har taget fra kassen.

Men ulempen er, at man derved misser hele essensen.

Vi burde – som et ellers ret oplyst land – kunne gennemskue, at hele IT-branchen ikke døde med Stein Baggers fiduser for 14 år siden, og at hele vores offentlige system ikke er dødt pga. Britta Nielsen. Der er brodne kar og mangelfulde tilsyn, processer og forretningsgange i alle dele af vores samfund.

Men ser man på data omkring brugen af krypto og den udvikling der sker udenfor Danmarks grænser, bliver man nok overrasket. For der er ingen tegn, på at døden er nær. Tværimod! I så fald er det en meget levende død.

Antallet af alle ’wallets’, både dem med mere end 1 bitcoin og dem med mindre er stigende på verdensplan. Flere lande herunder El Salvador, Brazilian, Central Afrikanske Republik indfører almindelige betalinger med krypto og du kan faktisk også betale din skat med krypto i staten Colorado.

Både New York City and Miami har deres såkaldte “citycoins”, de fleste store udenlandske fodboldklubber arbejder allerede med egne fantokens og ca. 18% af alle amerikanere ejer allerede krypto i dag.

Når BBC og FIFA samarbejder om fremtidens NFTer med danske Reality+, så er det heller ikke, fordi de ikke har andet at lave. Når Dubai indfører en strategi for metaverset, for at blive i blandt de 10 største metaversøkonomier i fremtiden, er det ikke tilfældigt. Slet ikke når man tænker på de midler, der investeres for.

Selv Kina er fremme i skoene og vi har kunne se, at Walmart China sammen med blockchainen Vetchain med kryptoen VET sætter rekorder i november 2022. Og moderselskabetet Walmart er blot én af flere end 30 Fortune 500-virksomheder, der også anvender denne blockchain.

Alle disse eksempler er investeringer i nye virtuelle verdener og systemer, hvor krypto kommer til at spille en bærende rolle i overførsel af ejerskab og rettigheder. Derfor misforstår mange én af kryptos egenskaber – nemlig den som essentiel byggeklods i fremtidens økonomier.

Selvom uroen i kryptoindustrien har følger, er der er flere positive historier end negative:

De brodne kar får sværere kår i takt med, at industrien bliver voksen og både lovgivning, tilsyn og brugernes modenhed stiller stigende krav. Med stigende modenhed og udbredelse går industrien mildest talt en revolutionerende fremtid i møde, hvor vi om 10 år vil opfatte krypto som en naturlig del af verdensøkonomien.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste