Labfresh har for anden gang hentet penge i Løvens Hule – men denne gang i Holland

Kasper Brandi og Lotte Vink, som er partnere privat og stiftere af Labfresh.
@Redaktionen

De teknologiske skjorter fra Labfresh har for anden gang været på penge-jagt i Løvens Hule. I denne omgang var det bare hollandske løver, der skulle sikre nye millioner til et strategiskifte.

De teknologiske skjorter fra Labfresh har for anden gang været på penge-jagt i Løvens Hule. I denne omgang var det bare hollandske løver, der skulle sikre nye millioner til et strategiskifte.

Skjorterne fra LabFresh, som kan tåle at blive spildt på uden at få pletter, kom med ét slag ud i de danske hjem i starten af 2018, da startuppet deltog i Løvens Hule og sikrede en investering på 600.000 kroner fra Tommy Ahlers.

Læs også: Labfresh: Fra Løvens Hule til en af verdens mest avancerede t-shirts

I det efterfølgende år øgede virksomheden omsætningen med 800 procent, og er i dag nået langt ud over Danmarks grænser. Men efter Tommy Ahlers skiftede mentor-rollen i virksomheden ud med en stilling som minister, har de tilsyneladende savnet at have en løve tæt på virksomheden. I hvert fald var de to stiftere og partnere Kasper Brandi og Lotte Vink for nyligt i hulen igen – denne gang var det bare i den hollandske version, hvor parret i dag er bosiddende.

“I Holland har programmet en smule flere seere end i Danmark, og fordi det er første sæson, er der ret meget hype omkring det. Og da vi er ved at skyde en ny strategi igang, virkede det som en god mulighed for at få nye kræfter med,” siger Kasper Brandi.

Ligesom i Danmark lykkedes det Labfresh at hive en investering med ud af hulen – denne gang på cirka 2 millioner kroner for 15 procent af virksomheden. Samtidig var missionen at få kompencer inkluderet i pengene – hvilket Kasper Brandi mener er lykkes med investorerne Pieter Schoen, som er serieiærksætter og har solgt sine egne tech-virksomheder, og den 34-årige modeiværksætter Nikkie Plessen.

“Jeg er gammel Mærsk-mand, hvor jeg var vant til at have erfarne kolleger omkring mig, som jeg kunne lære en masse af. Nu er jeg 34 år og den ældste i virksomheden, så det er sindsygt vigtigt at have nogle erfarne folk at snakke strategi med. Og det skal være nogle, som også selv har penge i det, så de går dybt nok,” siger Kasper Brandi.

Ud af de seks hollandske løver valgte Nikkie Plessen forrest til venstre og Pieter Schoen bagerst til venstre at investere i Labfresh Og ligesom herhjemme førte tv optrædenen en god del direkte salg med sig I de fire dage efter udsendelsen omsatte Labfresh for en million

Ny strategi med dansk inspiration

I hele 2019 var strategien for Labfresh klar: Hurtig vækst gennem online marketing. Strategien har virket, men førte den også til en erkendelse, som blev startskuddet på den nye strategi.

“Vi har holdt os tro mod kun at sælge online, men der er bare en hvis grænse for, hvor langt man kan nå med det. Jeg tror ikke længere, det er muligt at skalere et brand udelukkende online – det bliver simpelthen for dyrt,” siger Kasper Brandi.

Selvom Danmark i dag kun udgør omkring 20 procent af omsætningen på de teknologiske skjorter, har stifterne hentet inspiration til en nye strategi hos danske virksomheder som Roccamore og Shapping New Tomorrow.

“Vi følger samme strategi, så vi vil gerne åbne flagship-butikker i Amsterdam og København så hurtigt som muligt, og så sprede os ud for at skabe awareness omkring vores teknologi og brand. Og det er det, investeringen skal bruges til,” siger Kasper Brandi.

Ændringen bliver altså ikke mod traditionelt engros-salg, men istedet tilføjelsen af et fysisk ben til forretningen, hvor det stadig er Labfresh der ejer varelageret og har den direkte kontakt med kunderne.

Corona giver udfordringer og muligheder

Ligesom mange andre startup har starten af 2020 dog også budt på udfordringer for Labfresh. Med Corona-krisen gik alting i stå i starten af marts, og som konsekvens måtte virksomheden fyre to medarbejdere.

“Det meste af vores salg er businessskjorter, og under karantæne køber folk bare flere sweatpants end businessskjorter, så salget stoppede brat op. Men vi er efterhånden tilbage på samme høje niveau i salget,” siger Kasper Brandi.

Og med krisen er der også opstået nye muligheder – ikke mindst med en strategi, der nu også spænder over fysisk markedsføring.

“Der er ingen kriser, der er så dårlige, at de ikke er gode for noget. Avisannoncer, billboards, TV reklamer – alt det oldschoold – er blevet helt vildt billigt i løbet af Corona – i min karriere har det aldrig været så billigt. Vinderne bliver dem der har midlerne til at udnytte det,” siger han.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY