You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

L’amourbox: Gik på kompromis med værdiansættelsen – og det var den rigtige beslutning

“Det her er et spørgsmål om at blive stor hurtigt…,” nåede Jan Lehrmann at sige, inden han blev afbrudt af smørrede grin fra de andre investorer i Løvens Hule. Selvom virksomheden Lamourbox’s pikante overraskelsesæske gav lummer stemning i studiet, var forhandlingen måske den hårdeste, der har været i DR-programmet. Foto: Screenshot fra DR-programmet Løvens Hule.

De nye løver fik sænket værdiansættelsen på abonnementsvirksomheden L’amourbox fra 12 til 4,8 millioner kroner. Selvom det egentlig var under stifterens smertegrænse, har han ikke fortrudt beslutningen om at takke ja.

De nye løver fik sænket værdiansættelsen på abonnementsvirksomheden L’amourbox fra 12 til 4,8 millioner kroner. Selvom det egentlig var under stifterens smertegrænse, har han ikke fortrudt beslutningen om at takke ja.

Abonnementsvirksomheden L’amourbox var helt og aldeles ejet af stifteren Kristoffer Hjerrild, da han tilbage i november måned trådte ind løvernes hule. En lille time senere var ejerandelen barberet ned til 75 procent. Til gengæld havde han fået Mia Wagner og Jan Lehrmann med som investorer – og 1,2 millioner kroner med på lommen.

”Jeg havde den tilgang, at hvis jeg fik et nej, var det også okay. Men jeg var selvfølgelig rigtig glad, da jeg to uger inden optagelsen så de nye løver. Mia Wagner virkede som et godt match – både med hele Freeway-koncernen men også som kvinde i mit koncept – og Jan Lehrmann har stor abonnementserfaring,” siger Kristoffer Hjerrild.

L’amourbox sælger frække og romantiske overraskelsesæsker med alt fra vibratorer og plyshåndjern til chokolade og olier på abonnement. Da programmet blevet optaget, havde virksomheden formået at få 1500 abonnenter fra Danmark og Sverige på under et år.

Lamourbox løvens hule
I hver L’amourbox er der 5-7 overraskelser til par.

På grund af den solide vækst havde Kristoffer Hjerrild egentlig bestemt sig for, at han højest ville af med 20 procent for 1,2 millioner kroner. Alligevel lod han sig i kameralinsens skær overtale til at sælge 25 procent.

De smarte penge overbeviste iværksætteren

”Lige efter programmet tænkte jeg lidt over det, for man har jo ikke underskrevet noget endnu, så der er stadig en mulighed for at springe fra. Når man ejer 100 procent, skal man lige prikke hul på bylden, så det var nok også derfor, det var lidt baghovedet, imens vi fortsatte med due diligence,” fortæller Kristoffer Hjerrild i dag.

Læs også: Labfresh øgede omsætningen med 800 procent i året efter Løvens Hule

Efter at have snakket med både de nærmeste venner og sit netværk besluttede han sig dog for at takke ja. Efter at have siddet alene med virksomheden – og i øvrigt en række andre virksomheder inden L’amourbox – havde han brug for nogle at spare med. Nogle der kunne hjælpe med de strategiske beslutninger, der kunne tage virksomheden til næste niveau uden at lave alle de klassiske fodfejl.

”I dag kan jeg se, at det var en virkelig god beslutningen. Jeg har tidligere fået softfunding, og der får man måske en højere værdiansættelsen men ingen mentorer. Så jeg er rigtig glad for at have fået Mia og Jan med. Også fordi, de måske ikke har lige så mange investeringer, de er involveret i, så der er en personlige kontakt, hvor jeg bare kan ringe til dem,” siger Kristoffer Hjerrild.

Resultaterne er allerede på vej

Selvom der kun er gået tre måneder siden optagelserne, har de nye investorer allerede været inde og lave ændringer, som kan mærkes i L’amourbox.

”Jeg er ikke typen, der er super god til at lave budgetter og sidde og regne en masse. Jeg har gjort det, der var nødvendigt, men ikke så meget mere. Derfor har jeg sparet med Jan og fået lavet nogle meget detaljerede udregninger på prisen på en kunde og deres livstidsværdi. Det har gjort, at der er en mere klar plan ud fra det økonomiske perspektiv,” siger Kristoffer Hjerrild.

Selvom han synes marketing og produkt er mere spændende end udregninger i Excel, har han fået en større forståelse for, hvor afgørende cashflowet er i en abonnementsvirksomhed. Og i takt med at antallet af abonnenter stiger, bliver det kun vigtigere.

”Det at starte et abonnementskoncept koster mange penge, for du tjener først penge efter abonnenter har været hos dig i flere måneder. Vi vil gerne vokse hurtigt, men har vi ikke styr på likviderne, bliver vi hurtigt pressede,” siger Kristoffer Hjerrild.

Med de nye investorer sælger L’amourbox nu overraskelsesænsker til Danmark, Norge og Sverige. Fortsætter væksten vil han derfor heller ikke udelukke, at virksomheden skal ud og hente endnu en investering indenfor et år eller to.

UGENS STARTUP: