To projekter skal øge antallet af iværksættere i Danmark. Bag initiativerne står Fonden for Entreprenørskab og et samarbejde mellem Zealand Business College, Mercantec og International Business College.
21,3 millioner kroner. Så meget har to danske projekter, der skal øge kompetencer inden for entreprenørskab hos studerende, modtaget i medfinansiering fra den nationale pulje af EU-strukturfondsmidler og Erhvervsministeriet.
Undervisningen skal sætte fokus på entreprenørskab og inspirere flere unge studerende til at starte egen virksomhed.
”Det er glædeligt, at ministeriet med denne satsning er med til at fremme iværksætteri i det danske uddannelsessystem. Det er blandt andet en af de anbefalinger, vi også har i Iværksætterpanelet. Vi forventer, at den slags aktiviteter vil være med til at skabe en endnu stærkere iværksætterkultur end den, vi har i dag. Denne type af satsninger bliver dog endnu mere effektive, hvis indsatsen generelt styrkes gennem hele uddannelsessystemet,” siger formand for iværksætterpanelet Tommy Ahlers i en pressemeddelelse.
Zealand Business College står sammen med Mercantec og International Business College bag projektet ”Undervisning i iværksætteri” mens Fonden for Entreprenørskab står bag det andet projekt ”Start Up i praksis”, der skal motivere universitetsstuderende til at blive iværksættere.
Undervisning i iværksætteri
Projektet modtager næsten ni millioner kroner i medfinansiering fra EU’s Socialfond og knap tre millioner kroner fra Erhvervsministeriet til målrettet udvikling af moduler i iværksætteri og opkvalificering af lærere og vejledere.
En række erhvervsskoler indgår i projektet som partnere, og derudover vil Fonden for Entreprenørskab bidrage for at kvalificere udviklingsarbejdet. Projektet forventer, at mindst 1.200 studerende vil gennemføre grundmodulerne i iværksætteri, og at knap 200 af de deltagende studerende efterfølgende starter egen virksomhed.
Start Up i praksis
Fonden for Entreprenørskab står i spidsen for projektet, der skal motivere universitetsstuderende til at blive iværksættere. Gennem projektorienterede forløb knyttes studerende til en virksomhed eller organisation for at øge deres kompetencer inden for entreprenørskab.
Projektet modtager ca. 7,4 mio. kr. i medfinansiering fra Socialfonden og ca. 2,2 mio. kr. fra Erhvervsministeriet til den landsdækkende indsats, der skal gennemføres i et partnerskab med Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og CBS. Projektet forventer, at 292 studerende vil opnå formelle iværksætterkompetencer som følge af undervisningsindsatsen.