Dommerpanelet til dette års CareWare-Next

Laserimpulser, kørestolshjulrensere og interaktive håndtag dyster i velfærdskonkurrence.

@rasmus

CareWare-Next har netop annonceret finalisterne til den sjette udgave af konkurrencen. De otte finalister kommer hver især med vigtige bud på, hvordan fremtidens velfærd kan sikres.

De otte nominerede til finalen i den sjette udgave af konkurrencen for velfærdsinnovation, CareWare-Next dyster om gratis kontorpladser i INCUBAs StartupLab og adgang til et mentorteam, der i et år vil agere sparringspartnere og rådgivere.

Chefen for velfærdsteknologi i Aarhus Kommune Ivan Kjær Lauridsen bemærker, at en række af ansøgerne kommer fra egne rækker:

”Nogle af ideerne til CareWare-Next kommer fra kommunale medarbejdere, der ser et behov i hverdagen for at gøre nogle ting anderledes. De byder ind med enkle, intuitive løsninger på udfordringer i deres kommunale virkelighed. Det er nyt, og det er spændende. Jeg glæder mig til at se, om vi også får iværksættere ud af det, ” siger Ivan Kjær Lauridsen, der også er en del af dommerpanelet ved dette års konkurrence.

Fremtidens velfærd afhænger af innovation

Preben Mejer, der er mangeårig IT-ekspert og i advisory boardet ved venture capital firmaet NorthCap, mener, at CareWare-Next skubber på en udvikling, der ikke kun er vigtig, men også nødvendig for at danskerne i fremtiden kan nyde samme velfærdsniveau:

”Vores samfund er inde i en udvikling, hvor vi har brug for velfærdsteknologier. Vi kan ikke klare alle opgaver udelukkende ved varme hænder. Det er i borgernes, samfundets og vores alles interesse, at vi udvikler og tager de teknologiske løsninger til os. Her spiller en konkurrence som CareWare-Next en vigtig rolle,” siger Preben Mejer, der også sidder i dommerpanelet.

De otte finalister i CareWare-Next er…

Iværksætterprisen: Kørestolshjulrenser, diabetisk retinopati og brugerdrevet sundhedsfællesskab.

De nominerede i denne kategori er blevet valgt, fordi de befinder sig i en opstartsfase, men allerede nu viser et stort vækstpotentiale.

Boblberg er et digitalt og brugerdrevet sundhedsfælleskab, der hjælper med at skabe sociale relationer i mellem brugerne.

Clean Wheels er en kørestolshjulrenser, der kan rengøre hjul efter skovture.

Retinalyze har udviklet en software, der ud fra et billede af et øje kan scanne for diabetisk retinopati (ødelagt nethinde)

WelfareTrack er en måler, der kan give en tilbagemelding på, om velfærdsteknologi giver brugere den nytte, som den er sat i verden for.

Idéprisen: Laserimpulser, pædagogiske handleplaner og et interaktivt håndtag.

De ideer, der dyster om Ideprisen, er blevet udvalgt fordi de rummer et potentiale for at skabe stor værdi for både samfund og borger, hvis de realiseres

Askapp er en platform, der vil tilbyde anonym og billig psykologhjælp ved at matche brugere med psykologer.

Vulcur MedTech er hardware, der via laserimpulser potentielt kan behandle kroniske sår.

HandicapPlan er en app til at lægge pædagogiske handleplaner og vurdere deres effekter. Der er fokus på at inddrage brugeren og de pårørende i processen.

Manigrip er et multifunktionelt, interaktivt håndtag, som for eksempel kan komme gigtramte til gode, så de kan holde om små redskaber uden problemer.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY