You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

De to stiftere af Lasso (Fra venstre: Jakob Benediktson og Jeppe Bech Madsen)

Startup bruger spinoff til at lande to-cifret millioninvestering og værdifuld omtale

@rasmus

Lasso laver produkter, der samler offentlig tilgængelig markedsdata i branchespecifikke løsninger. Og så har de robotjournalisten Mimi. Et spinoff, der blev til under en af statuppets kvartalsvise innovationsspurter, hvor grænserne for, hvad data kan bruges til udfordres. Mimi er ikke en indtjeningskilde – endnu – men hun skaffer omtale og var indgangen til en investering fra et stort mediehus.

1.500 artikler om dagen. Ingen journalist af kød og blod kan følge med i robotjournalisten, Mimis, tempo. Robotten er et spinoff fra Lasso, der først og fremmest er et markedsdatatstartup, der samler offentlig data, så banker og revisorer kan danne sig hurtige overblik over kunder og markeder.

Når et startup laver et spinoff så sælges de som regel fra eller laves til nye selvstændige firmaer, men Lasso fortæller her, hvordan robotjournalisten, Mimi, styrker den egentlige kerneforretning.

Det var Mimi, der var grunden til at Lassos administrerende direktør, Jakob Benediktson, sad til møde i JP / Politikens Hus. Men mødet endte ikke kun med et samarbejde omkring robotjournalistik. Det store mediehus var interesseret markedsdataløsningerne, og købte sig til 19,9 procent af Lassos forretning for 12,5 millioner kroner samt et vækstlån på 11 millioner.

“Stig Ørskov synes det var spændende at vi har fat i erhverssegmentet. Vi har allerede erobret en førerposition blandt landets største revisorhuse. Men derudover tror jeg at det var vores evne til at skabe intern disruption, som de virkelig troede på, derfor har de også givet os frie tøjler,” siger Jakob Benediktson og fortsætter:

“Det var også den tilgang og en af innovationsspurterne, der skabte Mimi.”

Lasso: “Vi har skabt vores egen marketingkanal”

Lassos to stiftere, Jakob Benediktson og Jeppe Bech Madsen, sætter sig sammen hvert kvartal og forsøger at kigge på deres forretning udefra. Alle ideer kommer på bordet, også de urentable og umiddelbart ubrugelige.

“Da vi første gang snakkede om en robotjournalist vidste jeg ikke om artiklerne ville være interessante og give værdi nok til læserne eller om der var kommerciel værdi i det. Men vi bad vores backend-udvikler om at udvikle Mimi,” siger Jakob Benediktson. 

Men værdien blev hurtigt tydelig. Robotjournalisten tiltrak omtale, rigtig meget omtaleLasso er ved at patentere teknologien, der ligger bag ved Mimi. Jakob Benediktson ser tre store effekter af spinoffet.

Læs også:  Fintech-startup spinoff vil bekæmpe hvidvaskning

“Mimi brandede os, når vi ringede virksomheder op for at sælge vores markedsdata-produkt, så kendte de os på forhånd, det gjorde – og gør – en stor forskel. Hun har skaffet os gratis markedsføring, vi har lavet omkring 10 millioner unikke artikler, der bliver indekseret af Google, hvilket skaber meget trafik på vores hjemmeside” siger Jakob Benediktson og fortsætter:

“Mange af vores artikler er meget specifikke, så det er primært long-tail søgeord, der leder folk ind på vores site, som når en direktør udtræder af en bestyrelse. Alt den trafik skal vi så konvertere over til vores markedsdataløsninger, det er det jeg arbejder stenhårdt på nu. Vi har skabt vores egen marketingskanal, og lige nu behøver vi ikke bruge penge på adwords.”

“Vi udfordrer os selv konstant”

Ifølge den innovative direktør så har den PR-værdi som Mimi har skaffet længe tjent udviklingsprisen ind. Og han opfordrer andre startups til at følge trop og prioritere at nytænke sig selv hele tiden.

“Startups kan drage fordel af at tænke i alternative muligheder for at markedsføre sig selv ved for eksempel at lave vlogs og podcasts, for at fortælle omkring sig selv og deres virksomhed, i stedet for kun at køre adwords. Mimi er jo et nicheprodukt med erhvervsnyheder, men alligevel har vi fået enormt meget opmærksomhed,” siger Jakob Benediktson.

Det store fokus på kontinuerlig innovation ligger i Lassos DNA, og fordi de vil undgå at blive erstattet af andre startups.

“Jeg synes det er vildt sjovt at være innovativ og har en passion for det. Vi udfordrer hele tiden os selv for at undgå at blive overhalet af andre startups. ” siger Jakob Benediktson.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY