You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Leder: Den voksende sportstech-industri – og Nordic Sports Innovation Summit

@Redaktionen

Hvad gør sportstech-industrien så særlig interessant lige nu? Lars Elbæk (SDU) and Carsten Couchouron (Sports Lab Copenhagen) giver sine vurderinger i lederen her.

Hvad gør sportstech-industrien så særlig interessant lige nu? Lars Elbæk (SDU) and Carsten Couchouron (Sports Lab Copenhagen) giver sine vurderinger i lederen her.

Lederen er skrevet af Lars Elbæk (SDU) and Carsten Couchouron (Sports Lab Copenhagen) i forbindelse med Nordic Sports Innovation Summit.

Som et resultat af teknologisk innovation har spor ændret sig dramatisk de seneste årtier. Fremskridt i digitale teknologier som kan måle daglig, fysisk aktivitet og forbinde mennesker social – så som internettet, wearables og exergames – har bidt på ny veje til at engagere indenfor sundhed, sport og fysisk aktivitet såvel som fan-aktiviteter.

Som en følgevirkning vokser sportstech-industrien lynhurtigt med indsatser indenfor blandt andet at forbedre performance, talentudvikling, holdorganisation, fan engagement, seer-oplevelse og velvære. Det er tydeligt på tværs af de fleste sportsdiscipliner, og især indenfor professionel fodbold – en milliardindustry med store investeirnger og enorme finansielle gevinster.

Væksten i sportsindustrien og de samfundsmæssige forandringer, der påvirker praksisen indenfor sport, har også fået akademikernes opmærksomhed. Universiteter er ivrige efter at finde indgange til sportstech innovation. Det avancerer ikke bare sportsområdet, men innovative sportsprodukter og -services er også en kilde til spiration. På den måde er de en stærk bidragsyder til akademisk opdagelse af sport og sundhedsmæssige fordele, inklusiv forbedring af fyisk bevægelse, støre social forbundethed og forbedring af præstations-forskning indenfor fodbold og andre sportsgrene.

Det første ‘Nordic Sports Innovation Summit’ løber af stablen 26. august 2021. Det markerer samtidig 50 års jubilæumet for ‘Department of Sports Science and Clinical Biomechanics’ på Syddansk Universitet, som forbinder forskning, forretning, sportsorganisationer, den private sektor og civilsamfundet. Det er dag, som fokuserer på innovation in sport med rodfæstning i de nordiske værdier. Det eksemplificerer den nordiske tilgang til en sund livsstil, som er miljømæssig bevidst, velintegreret, inklusiv og som forbedrer fysisk aktive fællesskaber.

Summitet formidler de seneste trends, research, projekter og innovation og giver en platform til networking, videndeling og deling af erhvervserfaringer.


Nordic Sports Innovation Summit blev afholdt d.26. august 2021. Du kan se billeder fra dagen her:

FLERE FRA COMMUNITY