You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Leder: Startupøkosystemet er klar til entanglement

@sebastian

This post is also available in: English

Af Avnit Singh (TechBBQ), Sine Linderstrøm (Dansk Industri) og Sebastian Kjær (TechSavvy.media)

Store nyheder ramte det danske startupøkosystem i ugerne op til årets TechBBQ. Først fra egne rækker, hvor TechBBQ har fået et økonomisk rygstød på 30 mio. kroner fra en række fonde og interessenter målrettet blandt andet internationalisering. Dernæst i et endnu større perspektiv, hvor den danske regering annoncerede en femdobling af budgettet til en kommende iværksætterstrategi frem mod 2027, så det nu indeholder 1,5 mia. kroner.

Begge dele er fremragende nyt for det danske startupøkosystem. TechBBQ er allerede et enestående mødested, hvor nye ideer, partnerskaber og alliancer opstår. Og med 1,5 mia. kroner er der nu et råderum, hvor væsentlige udfordringer i rammevilkårene som beskatning, diversitet, medarbejderaktier og talent kan adresseres og løses.

Der er imidlertid også en vis logik i, at rekordstore beløb tilfalder økosystemet lige nu. For mens startup-økosystemet for ti år siden var rock’n’roll, disruption og utæmmet vildskab, har scenen i dag nået en helt anden modenhed. Startups er ikke længere en niche i opposition til det etablerede erhvervsliv. På tværs af vertikaler, stadier og geografi adresserer danske startups store samfundsudfordringer. De ønsker at løse klimakrisen, geopolitisk ustabilitet og ulighed – og de er klar på at samarbejde.

Fremtiden i dag

Vi ønsker os selvfølgelig flere fyrtårne, som kan inspirere resten af miljøet, og Dansk Industri foreslår et konkret mål på 1.000 nye vækstvirksomheder om året i 2030 – hvilket TechBBQ og TechSavvy.media kun kan bakke op om. Men ikke kun fordi, at vi skal avle flere unicorns.

Med sin nye modenhed fungerer startup-økosystemet allerede som en innovationsmuskel for hele det danske erhvervsliv. For uanset størrelse er startups i sin natur firstmovers og pionerer. De tester, eksperimenterer, udvikler og implementerer nye teknologier, forretningsmodeller og måder at organisere sig på før resten af erhvervslivet. De succesfulde viser, hvordan fremtiden ser ud. Dem, der fejler, viser, hvordan den ikke ser ud lige nu – men hvordan den måske kommer til at se ud på lidt længere sigt, når markedet er klar.

Uanset er økosystemet et kig ind i en nær fremtid, som resten af erhvervslivet, det offentlige og samfundet som helhed bør følge tæt, så de kan adoptere deres teknologier, løsninger og kulturer, når tiden er moden. Og ikke mindst afsøge mulighederne i at samarbejde.

Lad os hæve blikket sammen

Verden står over for udfordringer, der kræver hastig innovation som aldrig før: Inflation, krig og klimakrise. Heldigvis ser vi i disse år teknologiske supervåben, der kan udvikle og distribuere nye løsninger til 100 millioner af brugere verden over hurtigere end nogensinde før. Vejen til forandring har aldrig været kortere.

De fleste ingredienser til impact på den helt store skala er allerede til stede: Et stærkt startup-økosystem. Et sundt erhvervsliv fyldt med dygtige SMV’er og veletablerede corporates. Universiteter i verdensklasse. En højt digitaliseret offentlighed. Hvis vi får styr på rammevilkårene og bliver bedre til at spille hinanden gode, kan vi som et lille, men sammentømret, dansk økosystem hæve blikket og sammen for alvor begynde at kigge ud mod horisonten – og invitere verden ind.

Hos TechSavvy.media, Dansk Industri og TechBBQ gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe iværksætterne med at navigere i økosystemets muligheder og facilitere møder på kryds og tværs. Så vores opfordring lyder: Brug TechBBQ og magasinet her til at skabe et overblik. Bliv inspireret, mød nye ansigter og lad dig selv og din virksomhed eller organisation filtre sig sammen med økosystemet.

Enjoy!


Partnerne bag “The Danish Startup Bible”:

TechSavvy:

TechSavvy.media er det førende digitale startup-medie i Danmark. Vi specialiserer os i gode historier fra krydsfeltet mellem teknologi, innovation og forretning. Vi bringer de seneste nyheder fra det danske startup-landskab, dykker ned i de vigtigste trends og portrætterer de største startups og dygtigste stiftere. Og det har vi gjort i næsten et årti.

Vi mener, at tech-startups er kariefuglen i kulminen, der kan vise os fremtidens muligheder og udfordringer før de for alvor rammer. Derfor er seriøs formidling, indsigt og brobygning på tværs af startup-økosystemet og omverdenen vigtigere end nogensinde før.

I de senere år har vi tilføjet professionelle netværksgrupper og en række branchespecifikke magasiner til vores tilbud.

TechBBQ:

TechBBQ startede som en lille sammenkomst for tech-entusiaster og iværksættere tilbage i 2013. I årenes løb er vi vokset og har udviklet os til den største og mest hyggelige begivenhed af sin art i Skandinavien.

Hvert år i september byder vi velkommen til et stigende antal mennesker fra hele verden. Vores årlige topmøde forbinder tech og hygge: Det er designet, så du kan møde innovative og banebrydende startups i økosystemet, diskutere de nyeste trends, netværke i en hyggelig og livlig atmosfære, blive inspireret af trendsættende talere – og nyde en god gammeldags grillfest.

TechBBQ eksisterer for at støtte og styrke det nordiske startup-økosystem. Vi bygger fællesskaber og fremmer vækst for startups og scaleups baseret på de nordiske værdier om at overvinde egoer, barrierer og fremme åbenhed, tillid og inklusion.

Dansk Industri:

DI er Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation. Vi repræsenterer 20.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Vi varetager vores medlemmers arbejdsgiver- og politiske interesser – både lokalt og globalt ved hjælp af hundredvis af aktive medlemmers opbakning og engagement.

Det er vores vision, at Danmark skal være verdens bedste land at etablere og drive virksomhed i – hvad enten det drejer sig om iværksættere, der skal finde fodfæste, danske virksomheder, der skal vokse og erobre eksportmarkeder eller udenlandske virksomheder, der skal udvide forretningen i Danmark.

DI’s mere end 1.000 medarbejdere arbejder hver dag målrettet på at styrke, at danske virksomheder kan klare sig i konkurrencen med virksomheder fra resten af verden.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY