Legal Monster har indgået et samarbejde med Kammeradvokaten om at tilbyde hjemmeside-ejere at outsource compliance-arbejdet.

Der er mange regler, der skal holdes styr på, når man er indehaver af en hjemmeside. Det gælder eksempelvis brug af cookies og overholdelse af GDPR-regler. Og i værste fald kan det føre til bøder fra Datatilsynet eller de europæiske tilsynsmyndigheder, hvis en virksomhed ikke overholder reglerne og dermed ikke er compliant.

“Vi mærker en øget bevidsthed om vigtigheden i at gøre det rigtige i forhold til privacy og online-compliance fra vores kunder. At opbygge tillid og vise omverdenen, at man som virksomhed respekterer folks privatliv, har for mange af vores kunder haft en direkte positiv indflydelse på deres bundlinje og er blevet et konkurrenceparameter,” siger Stine Mangor Tornmark, CEO i legaltech-startuppet Legal Monster. 

Derfor har Legal Monster, som gennem software hjælper virksomheder med privacy- og online-compliance, og Poul Schmith/Kammeradvokaten, statens faste advokat, nu indgået et samarbejde. Sammen tilbyder de en automatiseret compliancetjeneste, der sikrer, at kundernes hjemmesider og apps løbende overholder alle juridiske krav.

Med andre ord kan website-ejere outsource både det juridiske arbejde, selve den tekniske implementering af compliance-arbejdet samt sikringen af den fornødne dokumentation.

Efterspørgsel på compliance-løsning

Den almene bruger er de seneste år blevet mere opmærksom hjemmesiders (mis)brug af data og hvilke rettigheder, man som forbruger har, når man shopper online. Det samme gælder hjemmeside-ejerne, som også lægger et stort stykke arbejde i at overholde alle regler.

“Vi oplever stigende efterspørgsel på løsninger, der giver virksomheder og myndigheder mulighed for at outsource det fulde compliancearbejde. Derfor er vi gået sammen med Legal Monster om at hjælpe kunderne 360 grader rundt – både med den juridiske del af arbejdet, selve den tekniske implementering og sikring af dokumentation,” siger advokat Maiken Toftgaard fra e-Compliance teamet hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, og fortsætter:

“Det er en stor lettelse for vores kunder, at de nu kan læne sig tilbage med vished om, at vi løbende sikrer hjemmesidecompliance for dem.”