You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Lejebiler fra GoMore kan nu udlejes uden at skulle overlevere nøglen

@sebastian

Med nye teknologi gør GoMore det nu muligt at åbne og låse bilen fra appen, så udlejer ikke længere behøver at være til stede ved overdragelsen.

Med nye teknologi gør GoMore det nu muligt at åbne og låse bilen fra appen, så udlejer ikke længere behøver at være til stede ved overdragelsen.

Hidtil har en del af processen med at leje en privatbil gennem GoMore indeholdt, at man skulle aftale et sted og tidpunkt, hvor lejer og udlejer kunne udveksle nøgle og bil. Men i går åbnede GoMore for en ny funktion til sine medlemmer kaldet “GoMore Nøglefri”, som skal gøre den del overflødig.

Med ny teknologi kan private biler nemlig åbne og låses via GoMore appen, når ejeren ikke selv skal bruge bilen. Og den nye, bekvemme funktioner forventer GoMore i sådan en grad vil gøre stillestående personbiler til delebiler, at antallet udlejninger fordobles.

“Med ‘Nøglefri’ bliver det lige så nemt at leje en bil på gaden, som det er at tage sin egen bil. Samtidig udnytter vi ressourcerne bedre, fordi vi aktiverer den stillestående bilflåde, som fylder i byen,” siger Matias Møl Dalsgaard, direktør i GoMore.

Teknologi installeres på GoMores regning

I USA er den nøglefri udlejning af privatbiler allerede tilgængelig gennem den amerikanske pendant til GoMore kaldet “Turo”.

Ligesom hos Turo kræver “Nøglefri” fra GoMore ikke, at man i forvejen har en bil med tilhørende app.

Funktionen kræver nemlig, at en autoriserede mekaniker installerer “Nøglefri-teknologi” i bilen, som gør det muligt at åbne og låse bilen fra GoMore app’en. Og indtil videre er modellen, at GoMore betaler for installationen.

Revolution af bilflåden

De seneste 10 år er antallet af personbiler i Danmarks steget med 450.000. I dag er der over 2,5 millioner privatbiler i Danmark, der i gennemsnit står stille 23 timer i døgnet.

Med den nye teknologi vil privatbiler kunne leje sig selv ud og gøre det meget nemmere at dele ressourcer.

“Denne løsning vil være med til at revolutionere bilflåden. Det vil være med til at gøre delebiler mainstream og mindske menneskers behov for at eje en bil selv”, siger Matias Møl Dalsgaard.

GoMore Nøglefri lanceres med 25 biler i København og Aarhus kort tid efter. GoMore forventer at åbne op i flere byer bagefter og lande efter.

GoMore har i øjeblikket over 5000 aktive lejebiler over hele landet, over mere end 100.000 udlejningsdage om året. Det forventes, at der vil være mindst 250 Nøglefri biler på gaden i København i løbet af et år.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY