Data science

Lektor for ny Big Data uddannelse: De bliver pionerer

@rasmus

IT universitetet har i år søsat en ny bachelor i Data Science. De studerende bliver skarpe til at indsamle, behandle og videreformidle kæmpestore datasæt.

Hver dag skaber vi mere end 2.5 trillioner bytes. Det svarer til 10 millioner blu-ray discs fyldt med data. Men hvad skal vi bruge de, næsten, uendelige rækker og kolonner til?

Det spørgsmål kan 70 studerende, forhåbentlig, svare på om tre år. Når de har færdiggjort ITUs nye bachelor, Data Science. De kan forvente at blive klogere på hvad data er, men særligt hvad man kan bruge de store mængder af lagret information til.

Cutting edge teknologi

Billy’s Billing, Tonsser og deemly er bare tre af de virksomheder, der er stiftet af ITU-alumner. Det er blandet andet derfor at universitetet kalder sig selv for Danmarks førende indenfor iværksætteri og innovation. Natalie Schluter, lektor og linjeleder på Data Science, fortæller at der ikke undervises konkret i iværksætteri på den nye uddannelse. Det er i stedet indbygget i hele uddannelsen.

”Vi fokuserer på innovation. De studerende bliver belønnet for at gå udover den stillede opgave. Så det at tænke kreativt og på behov, som brugere endnu ikke har opdaget selv, er en integral del af studiet. Vi benytter cutting edge teknologi, alle de værktøjer, analyser og algoritmer der undervises i er lige blevet taget i brug indenfor de seneste år.”

Data pionerer in spe

De studerende kan forberede sig på fag som: Machine Learning, Statistik og datavisualisering. Og selvom læringskurven formentlig er stejl, så bliver de studerende også unikke efter endt forløb.

”Det er første gang, at en dansk uddannelse samler alle de teknikker, der er nødvendige for en data scientist i én pakke, så de her studerende bliver i høj grad pionerer inden for feltet her i landet,” siger Natalie Schluter og fortsætter:

”De kommer til at lære at arbejde med problemstillinger i samfund, organisationer og virksomheder, som kan løses ved at filtrere og analysere store datamængder. Det kunne for eksempel være at se på, hvordan man kan forudsige og forbedre diagnosticeringen af sygdomme i hospitalsvæsenet sygdomme, eller hvordan skoler kan forudsige og forebygge frafald.”

Erhvervslivet venter spændt

Før hun kom til ITU, arbejdede Natalie Schluter selv med dataanalyse for blandt andre MobilePay. Hun lægger imidlertid ikke afstand til erhverslivet, tværtimod, de studerende vil løbende få mulighed for at teste deres nye viden op imod cases fra både virksomheder og organisationer.

”Vi hører ofte fra virksomheder, som ønsker at komme i kontakt med de nye studerende. Alle har efterhånden hørt, at big data er på vej frem, men de fleste ridser kun overfladen i forhold til at udnytte mulighederne. Nu vokser presset for, at virksomhederne rent faktisk gør noget med de data, de indsamler. Derfor er jeg sikker på, at interessen for data science-specialister vil stige voldsomt i de kommende år.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY