You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

LendNow sikrer millioninvestering til platform for udlejning af alt mellem himmel og jord

Azhar Iqbal, CEO og stifter af LendNow.
Den tidligere revisor Azhar Iqbal står bag appen LendNow, hvor brugerne eksempelvis kan leje værktøj af hinanden eller få hjælp til havearbejdet. Nu har virksomheden fået en ny kapitalindsprøjtning på en mio. kroner, som skal sikre nye brugere.

Idéen til LendNow opstod da Azhar Iqbal akut stod og manglede en speciel skruetrækker, så han kunne åbne et elskab. Han endte med at gå i Silvan, hvor Azhar Iqbal gav næsten 500 kroner for skruetrækkeren, som han kun skulle bruge én gang. 

Derfor opstod idéen om at skabe en platform, hvor man hurtigt og nemt kan låne eksempelvis værktøj af folk i nærområdet. I dag er det dog ikke kun værktøj, man kan finde på platformen. Azhar Iqbal er både stødt på tallerkener og en candyflossmaskine på appen, ligesom man også kan få hjælp til mindre opgaver i hus og have. 

“Lige nu er der flere, der efterspørger services end der efterspørger leje af ting. Men det er nok afhængig af sæsonen, da mange begynder at gå i haven nu og ordne ting der. Med tiden tror jeg, at vi rammer en fordeling på 50/50,” siger CEO og stifter af LendNow, Azhar Iqbal, der er uddannet revisor med speciale i digitalisering og har erfaring fra virksomhederne EY og Fujitsu.  

Hvad er fordelen ved at leje eksempelvis en boremaskine gennem LendNow, når man kan tage i et byggemarked? 

“Tid er penge. I byggemarkederne skal du hen og hente boremaskinen, men på LendNow er der mulighed for, at du får tingene leveret direkte til din dør – og til en mindre pris. I byggemarkederne skal man desuden betale et stort depositum, hvilket ikke er et krav hos LendNow,” siger Azhar Iqbal.

Kapital til markedsføring

Siden Azhar Iqbal begyndte at arbejde på LendNow i 2020, har virksomheden fået tilført i alt 4,3 mio. kroner i risikovillig kapital. Den seneste kapitalindsprøjtning fik LendNow 1. april i år, og den skal hovedsageligt bruges på markedsføring. 

“Vi har alt på plads omkring platformen nu, og den fungerer rigtig godt, så nu skal vi i gang med at få flere brugere på. Det gør vi især gennem kampagner på de sociale medier, navnligt TikTok, Instagram og Facebook,” siger Azhar Iqbal.  

Målet for 2022 er – for nu – at få 5.000 brugere på appen, og 30.000 brugere inden for de næste to-tre år. Derefter går LendNow med planer om at udvide til Norge og Sverige, og derefter resten af Europa. 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY