Iværksættere, kontanthjælpsmodtagere, kontanthjælp, løn

Lille lønforskel mellem startups og kontanthjælpsmodtagere

@Redaktionen

En stor gruppe iværksættere tjener ikke mere end, hvad kontanthjælpsmodtagere får udbetalt. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Mange iværksættere udbetaler ikke løn til sig selv i de første svære år. Det er andre kræfter, der driver værket. Men alligevel er det nedslående tal, som Danmarks Statistik har udgivet. De viser, at 40 procent af selvstændige tjener næsten det samme som den bedst betalte gruppe af kontanthjælpsmodtagere. Det skriver Berlingske Business.

Det er formanden for Dansk Iværksætter Forening, Peter Kofler, ikke ovenud tilfreds med:

“Hvis man konverterede iværksætteres arbejdstid med, hvad de reelt får i løn, så ser jeg, at den er meget lav. De knokler, og de tager en risiko på samfundets vegne. Hvis de lykkes, så lykkes de jo på samfundets vegne med at skabe arbejdspladser. Det er forståeligt, at man ikke tjener store beløb i starten. Men jeg mener ikke, vi skaber anerkendelse og fremelsker den risiko, iværksættere tager,” siger han til Berlingske.

Et system, der ikke honorerer iværksættere godt nok

I 2015 tjente de 40 procent selvstændige med dårlig indkomst 234.263 kroner efter skat. Til sammenligning tjente de 10 procent bedst betalte kontanthjælpsmodtagere 236.870 kroner efter skat i 2015.

Men mange iværksættere forventer heller ikke at tjene penge til sig selv den første tid. Det er også oplevelsen hos professor i iværksætteri ved Syddansk Universitet, Torben Bager, der til Berlingske siger, at det er forventeligt, når man er ved at skabe noget nyt.

Alligevel efterspørger Peter Kofler mere støtte til nytænkende erhvervsdrivende. Han kalder nogle af de skatter, som iværksætterne senere løber ind, fx topskat, for et misundelsessystem, der ikke honorerer iværksættere godt nok.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY