Liveshopping buldrer frem: »Det er det bedste af to verdener«

@Redaktionen
Store som små virksomheder i retailbranchen kaster sig i øjeblikket over liveshopping, som på kort tid er blevet en revolutionerende salgskanal for mange og en hjørnesten i fremtidens shoppingoplevelse.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med ELISA og er en del af magasinet ‘Tech & Retail’, som vi har udgivet med Dansk Erhverv. Læs det i fuld længde her.


Handler man jævnligt online, ved man, hvordan udbuddet bugner på nettet. Nogle gange endda for meget. Mange forbrugere er ganske enkelt overvældede af for mange valg.

Derfor er det ikke så mærkeligt, at liveshopping buldrer fremad. To ud af tre i Kina har liveshoppet, mens tallet er på 15 procent for danskerne, ifølge Dansk Erhvervs E-handelsanalyse fra 2021.

Den popularitet mærker den danske virksomhed ELISA (Easy Live Sales), der har +7.500 succesfulde liveshows bag sig. Men hvorfor er fænomenet blevet så populært?

“Det er det bedste af to verdener. En hybrid mellem den digitale forretning og den fysiske butik. I lang tid har webhandel vundet frem, og det betyder, at mange mangler det nærvær og den relation, de forbinder med den fysiske købsoplevelse. Og liveshopping er på mange måder en disciplin, der opløser det sidste led i skellet mellem fysiske og digitale forretninger,” forklarer Christian Vester, adm. direktør i ELISA.

Liveshopping er samtidig et udtryk for, at mange stadig efterspørger den personlige relation i en salgssituation. Og her tilfører genren en helt ny dimension til virksomhedernes branding.

“Det er en social shoppingoplevelse, som skaber et community omkring brandet. Med meget få midler kan man skabe en meget personlig relation til kunderne,” fortæller Christian Vester.

For når virksomheder går live og en vært fremviser og rådgiver om varesortimentet, sker der noget helt særligt.

“En virksomhed har et brand, men sjældent en personlighed. Et ansigt. Det, at det sker lige her og nu, gør det nærværende. For det er meget menneskeligt, at vi gerne vil stå overfor hinanden, når vi handler eller har en relation. Der har liveshopping en nerve, som andre salgskanaler simpelthen ikke kan komme i nærheden af,” siger den adm. direktør i ELISA, Christian Vester.


FAKTA

  • ELISA integrerer med alle større webshopløsninger, som fx Shopify, Dandomain, Woocommerce Magento mv.
  • ELISA har hjulpet 1.200+ retailers på tværs af seks lande med at gå live og afholdt 7.000+ liveshopping-events.
  • ELISA er blandt de fem finalister til E-handelsprisen 2022

Tre e-commercers som har stor succes med ELISA

Plantorama bruger ELISA til livesalg på sociale medier og har sat deres eget præg på liveshopping med et koncept, der udnytter al deres interne faglighed.

“Den viden, vi har hos fagpersonalet i centrene, kan gennem livesalget blive formidlet ud til kunderne, så vi kan positionere os. Vi har typisk haft flere værter med forskellige fagligheder til at styre slagets gang – herunder gartnere, dyrlæger, eventkoordinatorer og dekoratører,” siger Sisse Porse Norlyk, Proceskoordinator ved Plantorama.

Under og efter liveshows oplever Plantorama høj trafik på deres webshop. Kunder, der kommer ind via liveshowet, bruger markant længere tid på hjemmesiden end de gennemsnitsbesøgende. Derudover er konverteringsraten langt højere ved de kunder, der har deltaget i liveeventet.

Plus Pige bruger livesalg som en central del af deres salgs- og marketingstrategi til at vækste deres webshop og fysiske butikker.

“Liveshopping er en måde at koble webshoppen med den fysiske butik og skabe større trafik begge steder. Det ville ikke have været muligt for os at holde den samme kadence uden ELISA. Hvis du skalerer op og kommer på det niveau, vi er på nu, skal du have det automatiseret. Ellers drukner du i administration,” siger Kim Primby, E-commerce Manager ved Plus Pige.

På et liveshoppingevent af en times varighed modtager Pluspige ca. 800 ordre og har omkring 10.000 visninger.

Webshoppen PurePower oplever en markant øget omsætning og brand awareness med livesalg:

“På et enkelt liveshow af 45 minutters varighed solgte vi 3.200 energibarer og et halvt ton energipulver,” siger Tobias Rasmussen, Digital Marketing Manager ved PurePower.

PurePowers webshop er direkte integreret med ELISA, hvilket gør det nemt både at forberede og håndtere et liveshoppingevent. Desuden bliver kundens købsprocessen let og enkel, hvilket øger konverteringsraten.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY