Efter et stille 2016 er startuppet Livetake tilbage på dette års Roskilde Festival og håber, det kan blive startskuddet på en international koncert-forretning.
Publikums skrålen med er en helt sikker del af oplevelsen, når de store navne stiller sig på Orange Scene. Det samme gælder den skov af smartphones, der bliver sendt i vejret, når det store hit kommer, så øjeblikket kan blive foreviget i en lille video.
Læs også: Roskilde er fyldt med tech og startups
Mens billedet det seneste årti er blevet knivskarpt, har smartphonen stadig svært ved at fange den gode lyd, når de mange tusinde watt store festivalhøjttallere spiller løs. Men det vil Livetake lave om på med sin app.
”Vi optager lyden direkte fra mikserpulten, og kort efter koncerten er færdig, kan man gennem vores app synkronisere sine mobilvideoer med lyden, vi har optaget. Og vores algoritmer sørger for, at det nye lydspor kommer til at passe med videoen,” forklarer Nikolas Borrel, stifter af Livetake.
Livetake dækker 16 koncerter på dette års Roskilde Festival
Han er selv på plads på dette års Roskilde Festival, hvor han sørger for at lydmændene på de forskellige scener får det udstyr, der skal give publikum lækker lyd på deres mobilvideoer fra de 16 koncerter, som Livetake dækker.
WhoMadeWho med Livetake-lyd fra Roskilde Festival 2015.
Fra social platform til værktøj
Livetakes app blev egentlig lanceret på Roskilde Festival i 2015, og i tiden efter gik det strygende for det unge startup. Pressen var vilde med dem, de kom med i programmet SCALEit, og de vandt i efteråret 2015 EventBrite Live-prisen til TechCrunch Disrupt, fordi deres app forbedrer live-oplevelsen. Men i 2016 lagde hypen sig.
”Sidste sommer var stille i forhold til brugere, men der skete mange forbedringer på produktet. Vi forbedrede teknologien, og Livetake blev til et værktøj i stedet for en social platform,” siger Nikolas Borrel, der som uddannet datalog selv står for størstedelen af teknologien bag platformen.
Læs også: Festival-startup tjener penge på dit pis
I starten var Livetakes model at lande aftaler med store, internationale kunstnere, som skulle generere reklame-kroner til Livetake ved at lade sig streame på Livetakes kanal. Men de store kunstnere var svære at få med på idéen, og derfor måtte Livetake ændre forretningsmodel.
”Vi har skiftet fokus til upcoming bands, som vi nu skal få til at bruge appen. For dem er det et promoveringsværktøj, som hjælper dem med at skabe godt indhold på en nem måde,” siger Nikolas Borell.
Derfor sælges Livetake nu til bands og spillesteder under en premiummodel, hvor de kan tilkøbe leje af udstyr eller adgang til at bruge de brugergenererede videoer.
Gennembrud til en lukket branche
I starten af året brugte Nikolas Borrel tre måneder på at banke på døre til de tunge branchefolk i Los Angeles. Skal aftalerne med de store festivaler landes, så Livetake kan blive en profitabel forretning, er de rigtige forbindelser helt afgørende.
”Allerede da jeg startede Livetake sagde folk til mig, at det ville blive svært at bryde igennem, men man skal nok mærke det på egen krop, før man rigtig forstår det. Så det er svært – men ikke umuligt,” siger Nikolas Borrel.
I år er det allerede lykkes Livetake at lave aftaler med kunstnere på Spot Festival og Roskilde Festival – og takket være nye kontakter snakkes der allerede med festivaler i USA og Tyskland.