You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

‘Løverne’ blev helt stille, da Anders satte fokus på stress: »Når man kører med 200 km/t, er det dømt til at gå galt«

Det blev ikke blot til en investering for Muscle House i Løvens Hule, der samtidig benyttede lejligheden til at åbne ærligt op om alt for meget arbejde, sygemeldinger og stress. Vi har talt med folkene bag om, hvorfor de valgte at dele deres personlige historier.

Det blev ikke blot til en investering for Muscle House i Løvens Hule, der samtidig benyttede lejligheden til at åbne ærligt op om alt for meget arbejde, sygemeldinger og stress. Vi har talt med folkene bag om, hvorfor de valgte at dele deres personlige historier.

Den seneste udgave af Løvens Hule blev succeshistorie for fitnessstartuppet Muscle House. Efter en en budkrig mellem fire af de fem løver, løb Christian Arnstedt med sejren og købte sig ind i 10 procent af virksomheden for 1,25 millioner kroner.

Læs også: Soldaterkammerater på mission i Løvens Hule: Kom ud med millioninvestering

Men midt i glæden og kampen om iværksætternes gunst blev der pludselig stille i ‘hulen’. Den ene af de tre iværksættere, Anders Nielsen, åbnede nemlig op den fire måneders-sygemelding, han blot tre uger forinden programmet var vendt tilbage fra. Han havde været lagt ned af stress – kulminationen på syv års uafbrudt arbejde, en telefon der aldrig lå stille og en fuldstændig skævvridning af privat- og arbejdsliv.

“Min form for meditation har længe været at træne. Men da jeg pludselig hverken kunne få det sociale eller glæden fra det på grund af nedlukning, kom jeg i ubalance. Og når man kører med 200 km/t, er det dømt til at gå galt. Og det gjorde det så også,” fortæller Anders Nielsen om forløbet, der startede helt tilbage i februar sidste år.

Det hele ramlede en dag, iværksætteren oven i arbejde og stress skulle flytte i ny lejlighed. Han var ved at samle en sofa.

“Pludselig blev det hele bare for meget. Jeg fik et angstanfald og og følte hverken, jeg kunne kontrollere mine tanker eller min vejrtrækning. Dagen efter ringede jeg til Emil (red.) og kunne næsten ikke ytre et ord. Fordi jeg græd bare som pisket. Der kunne kan jo godt høre, at filmen var knækket,”

Emil fik hurtigt arrangeret en aftale med en psykolog samme aften og tog samtidig alt ansvar væk fra Anders. Betød ingen arbejdsmails, – opgaver eller -ansvar. Det eneste, han skulle fokusere på, var at få det bedre.

Det blev starten på en bedre balance og en række nye vaner for Anders Nielsen. Det betød blandt andet ingen notifikationer på telefonen fra de sociale medier, daglig meditation og en regel om at have minimum én ting om ugen i privatlivet at glæde sig til.

Der blev stille i Løvens Hule

Anders Nielsens historie affødte en helt tydelig respekt hos løverne. Jesper Buch delte bland andet, at han er selv er i gang med at evaluere balancen i sit liv.

“Hvis du glemmer at holde ferie, brænder du dit lys i begge ender, og så får du ikke ladet dine batterier op (…). Jeg har brugt 20 år i overhalingsbanen, og det går ud over søvn, humør og den tid jeg bruger på mig selv,” fortalte Buch støttet af både Mia Wagner og Christian Arnstedt, der har været i gennem lignende forløb.

I følge iværksætterne bag Muscle House var det vigtigt at være ærlige om forløbet, fordi erfaringerne både har gjort dem tættere som venner og forretningspartnere.

“Det har jo været en stor del af vores rejse. Så det havde været unaturligt ikke at dele med løverne. Og det har jo styrket os – både som mennesker, venner og virksomhed,” fortæller Nielsen om beslutning om at fortælle om det hårde forløb.

Den rette løve med ombord

Emil Luther Jensen, Anders Kjærgård Nielsen og Haris Bejtić fik heldigvis ikke blot fortalt om deres personlige rejse, men også en investering med hjem fra DR-programmet. Og så endda fra den helt rigtige ‘løve’.

“Vi valgte i bund og grund at deltage i håbet om at få Christian Arnstedt med ombord. Han har vildt stærke kompetencer inden for at bygge brands op, e-commerce, marketing og at skalere til udlandet. Så vi fik lige det, vi havde brug for, i vores øjne,” vurderer Anders Nielsen.

Det betyder, at Musle House i fremtiden tager kampen op med nogle af de store konkurrenter i Danmark og i udlandet. Og har et mål om en omsætning på 200 millioner om blot tre år.

Men vejen dertil bliver ikke gennem et usundt arbejdsliv i virksomheden.

“Vi opmuntrer ikke til en hård arbejdskultur. Tværtimod kører vi normal uge og understreger over for alle, hvor vigtigt det er med med privatliv. Det betyder, at generel kommunikation udelukkende foregår i hverdagene mellem 08-17 – og aldrig i gennem facebook, sms eller lignende. For vores erfaring er bare, at i 99 procent af tiden kan det vente til dagen efter,” fortæller Anders Nielsen.

Samtidig motiverer de tre partnere hinanden til at besøge en coach eller psykolog minimum en gang om måneden.

“Det er benhårdt som selvstændig og man bliver nødt til at lægge mange timer i det. Det er slet ikke så tabubelagt, som det var for ti år siden. Men det er klart, at der stadig er et  begrænset fokus på de mentale udfordringer forbundet med det at starte noget nyt op. For det er svært at forholde sig til, før man har prøvet et på egen krop. Før det, er det ikke noget, der kan ske for en selv,” siger Muscle House-iværksætteren.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY