Mia Wagner og Jan Lehrmann mistede tilsyneladende troen på, at erotiske abonnementsbokse kunne blive en god forretning. Men nu har L’amourbox vendt tre års underskud til optur.
Det er tre år siden, at Kristoffer Hjerrild præsenterede sin virksomhed L’amourbox for investorerne i Løvens Hule. Alligevel blev hans erotiske abonnementskoncept for nyligt hevet frem i programmet igen – men denne gang som et eksempel på, hvor svært det er at tjene penge på abonnements-bokse.
“Som Mia nævnte var vi jo investor sammen med Kristoffer i Lamourbox, og han var også en meget iderig mand ligesom dig. (…) Han havde en udfordring: Jo flere abonnenter han fik, jo flere faldt der også fra hver måned,” sagde Jan Lehrmann i afsnit seks af den aktuelle sæson.
Sammen med Mia Wagner havde han ellers investeret 1,2 mio. kroner for 25 procent af L’amourbox. Men partnerskabet holdt kun halvandet år, inden løverne måtte købes ud – tilsyneladende fordi, de mistede troen på virksomhedens evne til at tjene penge. Men det har stifteren nu efter tre års nedtur vist, at den kan.
Læs også: Iværksætter køber Løverne ud: “Nu kan vi se fremad igen”
På randen af konkurs
Efter Løvernes exit måtte L’amourbox tilbage til udgangspunktet og afskedigede flere medarbejdere i 2021. Ifølge stifteren var virksomheden på randen af konkurs i perioden, hvor hver måned var ren overlevelse efter tre år med underskud.
”Det var en stor skuffelse, og det var bestemt ikke sjovt efter at have investeret mange penge i 2019 og 2020, men det var den rigtige beslutning for at finde os selv igen,” siger Kristoffer Hjerrild og fortsætter: ”Det var ekstremt stressende, og jeg husker, at jeg tænkte: Det her er ikke sjovt mere. Da jeg kom til det punkt besluttede jeg, at vi skulle sætte tempoet ned og hoppe tilbage i maskinrummet og forbedre konceptet, før vi trykkede på speederen igen.”
Ny start i Stockholm
Derfor besluttede Kristoffer Hjerrild at flytte til Stockholm og samle et nyt team og langsomt bygge konceptet op på ny. Og med genfødslen har virksomheden formået at skabe overskud hver måned siden juli 2021, hvilket resulterede i det første overskud nogensinde i 2021-regnskabet.
”Det har været hardcore optimering af konceptet hver måned, men jeg er utrolig glad for, at det er lykkes at vende virksomheden fra -700.000 kr. til 285.000 kr. på et år, og jeg tror, vi kan fortsætte den positive udvikling,” siger Kristoffer Hjerrild.
I den nye form mener han, at L’amourbox har fundet opskriften, som skal føre til et overskud på en million næste regnskabsår, hvor han også regner med at åbne konceptet i yderligere 2 lande.
Læs også: L’amourbox: Gik på kompromis med værdiansættelsen – og det var den rigtige beslutning