This post is also available in: English

Ved at samle mange tiltag i sine nye, fysiske butikker satser Reshopper på både at øge cirkulariteten og omsætningen.

Grøn omstilling handler ikke kun om nye løsninger, men også om at udnytte vores ressourcer bedre. Og det er netop, hvad Reshopper har arbejdet på de seneste 10 år: En markedsplads for salg af brugt børnetøj mellem privatpersoner, som i dag har 250.000 brugere.

Tidligere i år tog de ambitionen til næste niveau. Med opkøbet af Kids Group får appen nu følgeskab af fysiske børnetøjsbutikker med restpartier, returvarer og en fysisk forlængelse af markedspladsen, som skal gøre Reshopper til et cirkulært super-koncept.

“Vi vil skabe en unik one-stop-butiksoplevelse med hjælp fra data og appen, der både gør det nemt at spare penge, minimere tøjspild og cirkulere varerne gang på gang,” siger Casper Blom, som er CEO for Reshopper.

Samspillet mellem app og fysisk butik betyder blandt andet, at varer, man køber i butikken, automatisk bliver registreret med al info i appen, så varen nemt kan sælges brugt for anden gang. Og det er afgørende for det cirkulære: Reshopper tjener ikke meget på at sælge et par børnesko for 50 kroner, men er de gode til at håndtere varerne og få dem solgt både tredje og fjerde gang, begynder det at være en god forretning.

Cirkulære hubs

Med de fysiske butikker er Reshopper ved at skabe en række hubs for den cirkulære økonomi. Hubs hvor man kan købe restpartier og returvarer, som ellers ville have samlet støv på et lager eller være endt i skraldespanden. Hvor man kan handle brugt tøj i en fysisk markedsplads. Og hvor et pakkecenter er koblet på, så man kan hente pakkepost fra appen samme sted.

”Man kunne selvfølgelig bare tage et ekstrabeløb for at klimakompensere i en webshop, men jeg tror ikke, det er sådan, vi løser problemet. Cirkulær økonomi har altid været forretningsmæssigt svært, men vi har fundet en model, der giver mening både for os og for forbrugeren, og derfor tror jeg, den kan lykkes,” siger Casper Blom.


Reshoppers cirkulære tiltag:

Reshopper har indført en række tiltag for at kunne tilbyde kunderne cirkulære indkøb til en god pris. Blandt andet:

  • Genbrug af emballage: Overskudsemballage fra andre brands genbruges, hvor Reshopper med klistermærker og tape forklarer brugere, hvorfor overskudsvarer sendes med emballage fra et andet brand.
  • Klik og hent i butikkerne: Betyder færre forsendelser fra appen – og med planer om 10-20 fysiske butikker i hele landet vil Reshopper fremover kunne undgå en del forsendelser på den måde.
  • Grøn fragt imellem brugere: Handles der privat tilbyder Reshopper den grønneste fragt gennem DAO og Bring
  • Opkøb af returvarer: Reshopper opkøber returforsendelser fra andre webshops, som ellers ville være i fare for at blive kasseret.
  • Butik og lager samlet: Reshopper benytter også butikken som webshop og pakkeshop – så der ikke skal holdes et lager kørende ved siden af.