This post is also available in: English

At starte en virksomhed kan føles som en stor og ensom rejse. Men sådan behøver det ikke at være.

I Danmark er hjælpen altid tæt på i form af lokale erhvervshuse og regionale, tværkommunale erhvervshubs, der tilbyder en række tjenester og ydelser til iværksættere, startups og scaleups.

Disse centre og hubs er designet til at skabe et støttende miljø, hvor virksomheder i alle former og størrelser kan vokse og trives. Og typisk har de meget at tilbyde gratis, da de normalt er finansieret af de offentlige myndigheder.

Service for alle størrelser

De fleste kommuner i Danmark har et lokalt erhvervshus for nye iværksættere. Deres ydelser omfatter typisk 1:1 vejledning om at starte, drive og udvikle sin egen virksomhed samt arrangementer om grundlæggende forretningsemner. Husene giver også adgang til finansieringsmuligheder, herunder tilskud, hvilket kan være særligt gavnligt for nye iværksættere.

Kun en brøkdel af de lokale erhvervshuse er opført i denne vejledning og kun som eksempler.

Derudover findes der seks regionale erhvervshuse i Danmark. Disse knudepunkter tilbyder specialiseret vejledning og fungerer som indgang til erhvervsfremmesystemet for små- og mellemstore virksomheder.

Deres yderlser omfatter specialiseret 1:1 vejledning, uddannelse og workshops om emner som markedsføring og finansiering, hjælp til forretningsudvikling, adgang til finansieringsmuligheder, netværksarrangementer osv.


Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her: