You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Lunar lander endnu en mega-runde: 300 mio. kroner i ny kapital

@sebastian

Udfordrerbanken Lunar henter ny kapital i en af Danmarks største funding-runder. Penge der skal bruges til at vinde flere kunder og tilbyde et nyt låne-produkt.

Udfordrerbanken Lunar henter ny kapital i en af Danmarks største funding-runder. Penge der skal bruges til at vinde flere kunder og tilbyde et nyt låne-produkt.

Den danske banksektor er ramt af forandringer. Er du i tvivl om forandringer, bør du kigge nærmere på fintech-temaet, som vi udgav for nyligt.

En af udfordrerne er den digitale bank Lunar, som nu har landet endnu en mega-investering på 300 mio. kroner, som skal bruges på at udbygge den nye erhvervsbank samt et ny låneprodukter til private.

Investeringsrunden er virksomhedens serie C-runde, hvor Lunar får ny kapital fra eksisterende investorer, der blandt andre tæller Chr. Augustinus Fabrikker.

“Vi kan se, at der er brug for mere konkurrence om de danske bankkunder, og vi er klar til at gå forrest. Vi er stolte over, at vores investorer tror på, at vi kan gøre en forskel. Vi kan se på vores resultater, at forbrugerne gerne vil have en bank, der gør tingene på en ny måde,” siger Ken Villum Klausen, stifter og adm. direktør i Lunar Group.

Den nye kapital er sikret efter, at Lunar ser en stærk udvikling i antallet af kunder, der i Danmark har alene har rundet 100.000 og samlet set er på 200.000. Samtidig har Lunar landet 4.500 erhvervskunder siden lanceringen af sin nye erhvervsbank får få måneder siden.

Eget låneprodukt

Lunar har netop lanceret det første lån til private på egne bøger, og næste skridt er “køb nu, betal senere”-produkter.

“Vi er meget end en bank, og nu skal vi for alvor vise, hvordan vores brugere får mere ud af deres penge. Vi kalder det selv for en finansiel super app, og visionen er, at vi samler alt i samme app, der er nødvendigt for at du kan bruge penge, spare op, investere og engagere dig,” siger Ken Villum Klausen.

Med det nye produkt kommer Lunar altså i en eller anden grad til at konkurrere med danske Viabill og svenske Klarna, som allerede har opnået stor succes med deres “køb nu, betal senere”-koncepter.

Lunar har kontorer i Aarhus, København, Stockholm og Oslo og 190 ansatte. Lunar har i alt hentet 774 mio. kr. fra investorerne til at bygge en Nordisk bank og fik som den første fintech i Danmark banklicens i 2019.

Ken Villum Klausen, CEO og stifter af Lunar Way.
Ken Villum Klausen CEO og stifter af Lunar Way

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY