Der er kommet meget ny teknologi såsom lydisolerende høretelefoner som er blevet et nyt redskab til at slappe af og lukke alt andet støj ude. Alle har nogle gange brug for at kunne koncentrere sig, hvilket kan være svært med alle de forskellige støjgener der findes. Her vil mange ty til høretelefoner med støjreducerende effekt for, at hjælpe den enkelte igennem dagen. Dette vil give dig fred og ro til at fordybe dig. Sådanne høretelefoner vil være perfekt til dig som har tendens til at miste fokus og koncentration. Dette indlæg vil fokusere nærmere på hvilke forskellige varianter af lydisolerende høretelefoner og deres kvalitet.

Kvalitet af lydreducerende høretelefoner kan variere

Der findes mange forskellige modeller af støjreducerende høretelefoner på markedet som desværre svinger en del i pris og kvalitet. Dette kan gøre det mindre belejligt når man skal vælge hvilket par man gerne vil have, da alle produkterne har det samme navn og bliver kaldt for ‘Noise Cancelling Headphones’. Dine høretelefoner skal gerne kunne lukke alt støjen ud når du for eksempel er ved din lokale tandlæge såsom tandlæge Østerbro, når du er på din arbejdsplads og har brug for at koncentrere dig eller når du har brug for at slappe af og måske har brug for, at høre en god lydbog. Det er derfor vigtigt at holde øje med hvilke lydreducerende høretelefoner der er på markedet, eventuelt kigge på anmeldelser af disse forskellige produkter og til sidst gøre op med dig selv, hvor meget du vil spendere på sådan et produkt. Herved kan det også altid være en god ide og få lidt rådgivning og vejledning til hvilke høretelefoner som vil passe bedst til dine ønsker. Dette vil du altid kunne få i diverse butikker som sælger disse produkter, eller måske tyde til andre alternativer såsom en google søgning. Det kan dog være svært og finde lige præcis de høretelefoner du søger, da der som sagt er rigtig mange forskellige varianter på markedet.  

 

Over-ear hovedtelefoner

Lad os kigge på de forskellige varianter som findes på markedet. Der findes forskellige høretelefoner som, over-ear, in-ear og on-ear, som sidder forskelligt på ørerne og har forskellige lydisolerende niveauer. Forskellen på disse typer høretelefoner er hvordan ørepuderne sider, altså rundt om ørene, i ørene eller på ørene. Over-ear høretelefoner lukker generelt bedre af, da de danner en slags lydisolerende kop rundt om ørene. Mange af disse typer høretelefoner er typisk laver med særlige materialer som er brugt til at absorbere lyd. Det kan du måske også genkende, da man hurtigt kan høre hvordan alt lyd bliver isoleret når du tager sådan et par høretelefoner på. Hvis du derved køber dem der er helt lydisolerede kan du faktisk lukke alt lyden omkring dig ude, uden overhovedet og have tændt for musikken. Disse store høretelefoner kan dog få mange til at føle ubehag, da det godt kan gå hen og blive rigtig varmt for dine ører og derved føles ubehagelige. Herved kan det også være et problem hvis pasformen ikke er helt i hus, da dette kan gå hen og irritere din hud og faktisk gøre ondt hvis du har dem på i en længere periode, da huden omkring ørerne er meget sensitiv. Til gengæld kan disse høretelefoner være rigtig gode hvis du er på en løbetur eller er aktiv, da de ikke falder af ørerne som in-ear høretelefoner kan. 

In-ear høretelefoner

In-ear høretelefoner er helt sikkert til dig som foretrækker din musik, lydbog eller andet direkte i ørene. Disse høretelefoner kan også være mere behagelige, da de ikke fylder så meget og ikke går ind og irritere huden omkring ørene. Sådanne høretelefoner vil også være mere behagelige hvis du skal ligge på en brix og for eksempel have en kosmetisk tandbehandling, da de ikke fylder så meget. Disse høretelefoner giver dig også lyd som går direkte ind i ørerne, men dette er dog ikke altid en fordel da det kan beskadige din trommehinde. 

On-ear høretelefoner

Det tredje og sidste løsning er on-ear høretelefoner. Disse høretelefoner er hvor ørepuderne sidder direkte på dine ører. De vejer typisk mindre end andre høretelefoner og er behagelige da det er lidt som at have nogle bløde puder på ørene. Dette kan også være rart om vinteren, da de giver lidt mere varme end in-ear høretelefoner. Til gengæld er de ikke nær så effektive i forhold til at lukke lyden ude, da lyden hurtigt trænger igennem det ørepuderne som er lavet af en blød skum. Disse høretelefoner sidder heller ikke så stramt på ørerne, da dette vil være ubehageligt og kan gøre ondt. Som det er blevet beskrevet er der både fordele og ulemper ved alle slags høretelefoner og det derfor kommet an på hvad der er bedst for den enkelte. Det er meget en smagssag i forhold til hvilke høretelefoner du vælger, da det kommer an på hvad du finder mest behageligt.