Forventningerne til startuppet Custimy.io var skyhøje fra start. Kun 10 måneder inde i rejsen landede virksomheden en investering på fem millioner kroner fra PreSeed Ventures – en af de største pre-seed runder i Danmark nogensinde, da den landede tilbage i 2021.
Med sin customer data platform målrettet SMV’er indenfor e-commerce voksede SaaS-startuppet lynhurtigt til 45 medarbejdere på tværs af 4 kontorer i 3 lande. En tocifret millioninvestering blev hældt ind i vækstmaskinen, og medstifter og daværende CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti More slog dengang de store ambitioner fast overfor TechSavvy.media.
”Vi har faktisk ikke siden Sitecore haft en rigtig stor software-startups fra Danmark. Jeg har selv været seks år i London inden Custimy, men jeg har altid haft en tiltro til, at man kan bygge store successer i Danmark. Pleo og Lunar viser det lige nu, og vi er næste generation,” sagde Martin Navne dengang.
I juni sidste år så vækstmaskinen stadig ud til at køre med fuld damp på: Her købte Custimy.io influencerplatformen Make Influence, og prisen var ifølge Finans.dk et “tocifret millionbeløb”.
Men rejsen fik en brat ende i slutningen af april, da Custimy.io’s konkursbegæring blev offentliggjort i Statstidende.
For mange begynderfejl?
Hvordan det, der i lang tid lignede en ny, dansk vækstsucces på under et år blev vekslet til en konkurs, har vi endnu ikke det fulde billede af. Martin Navne forlod Custimy.io i forbindelse med fusionen med Make Influence i sommeren sidste år, og det er endnu ikke lykkes os at få et interview med de ledende figurer, der efterfulte ham i selskabet.
Kristoffer Degn, medstifter og CPO for Custimy.io inden konkursen, løfter dog en del af sløret for den bratte afslutningen på sin Linkedin-profil. Her skriver forklarer han konkursbegæringen i slutningen i april med længere (og ualmindeligt åben) liste over de fejl, han begik som førstegangsstifter: Troede at antallet af medarbejdere var et mål for succes, hyrede 45 medarbejdere uden product market-fit, lavede en fusion der gik galt, brændte $200k om måneden på toppen og rejste kapital uden en klar plan for, hvad pengene skulle bruges til.
“Alle de fejl, vi lavede, lærte mig noget uvurderligt. Det bliver grundlaget for min næste startup,” skriver Kristoffer Degn på Linkedin – hvor hans nuværende titel i øvrigt er “Building something new”.
Vi arbejder lige nu på at få et interview i stand med stifterkredsen omkring Custimy.io, så vi kan få den fulde historie omkring konkursen.