Startupoverblikket Inno-Overblik har fået et gevaldigt ansigtsløft. Bloggen er blevet løftet til et rigtig site, så Danmarks eneste nationale overblik kan blive endnu bedre og mere udbredt, fortæller ene mand bag foretagendet, Niels Holst.
Det er fantastisk, hvor mange tilbud, der findes til danske iværksættere. Lige fra Venture Cup og væksthuse til business angelsEn angel investor er en velhavende person, der tilbyder penge, mentorskab og ekspertise til start-ups og nystartede virksomheder. De påtager sig risici for et ... More, co-working spaces, acceleratorer og store venture kapital-virksomheder. Men hvis man ikke ved, hvor man skal lede, kan det være svært at se mulighederne for bare tilbud. Går man ind på Inno-Overblik.dk, får man dog adgang til en ret velstruktureret vidensbank over det danske startup økosystem.
Indtil for ganske nylig kunne Inno-Overblik mest kategoriseres som en blog, men bloggen fik et gevaldigt løft til reel single point of entry hjemmeside.
Et overblik båret af kærlighed
Det er Niels Holst, der siden Inno-Overbliks dag ét i 2015 har stået for at samle og strukturere al viden, som sitet indeholder.
“I starten var det meget et blogeventyr båret af min kærlighed til iværksættermiljøet. Tanken var, at når jeg fik tid, ville jeg lave det til en mere brugervenlig hjemmeside. I mellemtiden udviklede det sig til Danmarks bedste overblik på sine områder. Det er det eneste sted med et totaloverblik over tiltag i det danske startupmiljø, men det har kun været muligt fordi aktørerne og organisationerne har været med til at bygge det op og været gode til at henvise til Inno-overblik,” fortæller Niels Holst over en Skypeforbindelse.
Nok har han overblikket over det danske startupøkosystem, men til daglig bor han i Canada. Her flyttede han til for fire år siden med sin canadiske kone, hvor han er tilknyttet aarhusianske Investorlink som konsulent og Ontario Center of Exellence.
“I den her digitale tidsalder er det ikke en forhindring at sidde herovre. Det giver nærmest et helikopteroverblik,” siger Niels Holst.
Manglede selv et overblik
Sitet er bygget på hans egen interesse og pasison for startupmiljøet, og idéen til Inno-Overblik spirede længe for lanceringen, da han var ansat ved Innovation MidtVest, som i 2014 fusionerede med Novi Innovation og blev kendt under Borean Innovation.
“Jeg var med til at screene iværksættere, og ofte var vi jo nødt til at afvise startups. Jeg ville gerne kunne henvise til andre aktører, men det var svært på stående fod uden et samlet overblik over brancher og regioner. Da fik jeg tanken om det nationale overblik,” fortæller Niels Holst.
Ville samle fragmenterne
Siden blev han ansat i et startup, hvor han fra den anden side af bordet også oplevede at mangle et one entry point til tiltag. Da han blev selvstændig konsulent, var tiden kommet til at få tankerne ned på papir. Eller rettere ind på nettet. For der var stadig ikke andre, der havde løftet opgaven.
“Det har nok været en for omfattende opgave at gå i gang med. Det er jo et spørgsmål om ressourcer. De eksisterende overblik er fragmenterede på den måde at de er opdelt i brancher, kun for digitale iværksættere eller opdelt i regioner eller kun offentlige tiltag. Ofte bliver de heller ikke opdateret ofte nok, og så uddør de,” siger Niels Holst og forklarer, hvorfor Inno-Overblik har overlevet selvom det er et one man band og i lang tid kun som blogformat:
“Vi holder det ved lige dagligt. Ingen finansiering, bare ren interesse. Vi kombinerer både private og offentlige tiltag og foreninger. Når jeg siger vi, er det egentlig kun mig, men jeg har haft en praktikant ansat engang til det digitale univers.”
Ny hjemmeside med nye tiltag
Niels Holst fik i starten året også mulighed for at få hjælp til at opbygge en hjemmeside, for nok er han stærkt på at have det overordnede vue over startupøkosystemet, men det digitale univers, dér har han haft brug for andre.
Det fik han så og kunne endelig lancere en reel hjemmeside. Med hjemmesiden kom også nogle nye tiltag på Inno-Overblik. Blandt andet har han åbnet op for partnerskaber og arbejder hårdt på en eventkalender og fremadrettet skal Inno-Overblik også komme i en engelsk version.
“Det er få dage siden vi gik online. Økosystemt har været gode til at dele links og hjemmesiden på sociale medier, og vi har fået rigtig god feedback. At have fået lavet hjemmesiden har givet mig ekstra motivation for at fortsætte og drive det videre. Jeg har en drøm om, at overblikket skal blive større og bedre, men det kræver flere kræfter. Måske sker det i løbet af i år,” siger Niels Holst.