Maritim fond intensiverer jagten på fremtidens iværksættere

”Vi er klar med en hjælpende hånd og risikovillig kapital.” Det er budskabet fra Den Danske Maritime Fond.
@Redaktionen
Hvis Danmark skal fastholde den maritime førerposition, er der brug for flere iværksættere på området. Det mener Den Danske Maritime Fond, der har øremærket 30 millioner til funding af startups, der kigger mod havet.

Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Den Danske Maritime Fond.


Danmark har været en førende søfartsnation i århundreder. På trods af vores beskedne størrelse bygger den position på generationer af virkelyst, kreativitet og en utrættelig evne til at tænke nyt.

Men den globale konkurrence skærpes hver dag. Og hvis Danmark fortsat skal være førende, kræver det innovation og udvikling af løsninger. Derfor skal flere iværksættere og startups have øjnene op for det massive potentiale på området, mener Den Danske Maritime Fond, der arbejder for at styrke fremtidens maritime sektor.

”Den danske opfindsomhed og iværksætterlyst er stor. Men iværksættere og startups skal i højere grad have øjnene op for, om de gode ideer måske kunne vinkles i maritim retning. For hvis vi ikke bliver ved med at tænke nyt, falder vi bagud i den globale konkurrence,” fortæller Lotte G. Lundberg, direktør i Den Danske Maritime Fond.

Lotte G Lundberg direktør i Den Danske Maritime Fond

I 2022 lancerede Den Danske Maritime Fond en toårig kampagne med 30 mio. kr. øremærket til seed-funding af maritime startups. Det blev så stor en succes, at organisationen modtog flere ansøgninger og støttede langt flere virksomheder med seed-funding end forventet.

”Vi er klar med en hjælpende hånd og risikovillig kapital. Vi er en high risk fond, og vores succes med seed funding er afspejlet heri. Der byder vi alle gode ideer og modige iværksættere velkommen i den maritime verden,” siger Lotte G. Lundberg.

I alt fik 17 startups funding i 2022. Det gjaldt særligt virksomheder inden for digitalisering, automatisering og grøn omstilling – herunder en autonomt sejlende havvindturbine, certificeret cirkulær økonomi for ophug af skibe og et flydende ’offshore power generator vessel’ baseret på bølgeenergi.

Men fonden har mod på mere.

”Vi er risikovillige og er klar til at hjælpe projekter, der endnu ikke har et markedsklart produkt eller service på plads. Vi arbejder ud fra devisen om hellere at invitere til pitch én gang for meget end én for lidt,” siger Lotte G. Lundberg.


Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY