Markedet er modent, nu skal det vindes

Contractbook har brugt deres første leveår på at udvikle en SaaS platform ud fra en tese. Med 12 måneders brugerdata i kufferten er de klar til at rebrande og vinde deres del af legaltech industrien.

Der er en markedsfordel i, at være de første der rykker og kunne holde konkurrenter, der kommer efter, bagud på erfaring og data. Men timing er ikke alt. Det er erfaring og data til gengæld.

“Hvis du går i markedet med et perfekt produkt, så har du lanceret for sent,” siger medstifter af Contractbook Niels Martin Brøchner.

Derfor skulle Contractbook hurtigt på markedet og de lancerede deres først produkt i sommeren 2016 – og et halvt år senere havde de et godt market fit. Herfra begyndte brugen af systemet og platformen at tage til og startuppet fik bedre greb i deres kunder.

Læs også: Startup: “Corporates og investorer bør holde øje med vores niche”

“Vi har lyttet enormt meget til vores kunder og brugere. Indledningsvis var målet og fortællingen om Contractbook en smule filantropisk, da vi gerne ville forstå hovedpinen for brugerne og kunderne for at kunne løse det. I dag er der omtrent 40 aktører i markedet, der kan håndtere dele af et workflow i kontrakthåndtering. Men for at være en seriøs udfordrer, skal du håndtere hele dealflowet. Med ambitionen om at spare ressourcer startede vi ved underskriften og indsamlede feedback på, hvordan man dækker resten af flowet,” fortæller Niels Martin Brøchner.

Skal være ‘category king’

Teamet har arbejdet dedikeret for at lære deres brugere bedre at kende, og derfor fokuseret på funktioner frem for hvordan de sælger produktet. Derfor står Contractbook nu overfor en afgørende udvikling. Det unge team skal have knofedtet frem, smøre salgsmaskinen og sætte den i højere gear.

En vigtigt del af den indsats bliver at have styr på sit værdisæt og DNA.

“Vi er klar med radikale ændringer af vores platform. Den nye identitet kommer til at udtrykke den ungdommelighed, der er i virksomheden. Når vi kigger på vores 10, 20 eller 30 konkurrenter, skal vi skille os mere ud og blive mere vovede. Industrien er ikke kun for store og tunge virksomheder, men er nu klar til mindre virksomheder,” siger Niels Martin Brøchner.

For Contractbook handler det om at blive category kings, som Niels kalder det. Selv bruger han et eksempel med den amerikanske maildræber Slack, der i dag ejer markedet for intern kommunikation i virksomheder med 2 til 2000 brugere. Før Slack var der ikke agile aktører og det var umiddelbart kun SAP, der kunne sætte et lignende system op for 2.000+ medarbejdere. Men den teknologiske udvikling har bragt nye muligheder med sig og brugere af traditionelle platform er i dag mere åbne for nye alternativer.

“Markedet virker til at være modent. Også danske eksempler som Billy og Dinero er vidnesbyrd om, at det ikke nødvendigvis er SAP eller Navision, der skal håndtere virksomhedsfølsomme data,” siger Niels Martin Brøchner.

Læring fra startup-miljøet

I dag er Contractbook en SME-venlig kontraktplatform, som har gjort det til sin fornemmeste opgave at spare virksomheder både penge og tid.

Baseret på data har Contractbook nu defineret tal og metrix, der skal hjælpe dem med at vinde markedet for dealflows og kontrakthåndtering. Mere end 12.000 kontrakter er blevet skrevet under i deres system og 58% af kontrakterne bliver underskrevet på under et døgn. Hele systemet er bygget op om en transaktionsvenlighed og fokus er på at skabe brugervenlighed samt bringe ‘time to contract’ og ‘time to signature’ ned.

“Det bliver meget nemmere at bruge systemet og dét er en dealchancer. Det skal være nemt at udarbejde, opbevare og underskrive kontrakter. Så nemt at der ikke er nogen, der kan konkurrere med det,” siger Niels Martin Brøchner.

Men man har som bekendt aldrig data nok. For Contractbook har en stor del af arbejdet ligget i at bearbejde den data og forstå brugerne. Derfor har de også grebet fat om en målgruppe, der ikke er for kompleks og som af natur er udfordrede på ressourcer; startup-miljøet.

“Meget af community arbejdet er lavet for at blive en transaktionel standard. De har ikke flest brugere, men de har mange hovedpiner, som vi kan lære noget fra. Hvis vi hjælper 100 startups, er der formentlig tre af dem, der bliver gode forretninger for os. Men vi har fokuseret på startups fordi vi kan hjælpe dem og fordi vi kan løse nogle af deres hovedpiner. Og i sidste ende har det givet god viden om hvad der virker og hvad der ikke virker i et dealflow,” forklarer Niels Martin Brøchner.

Se den nye platfor og transformationen her.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY