Den danske e-læringsplatform GoLearn er kommet flyvende fra start efter lanceringen i efteråret. Nu har serieiværksætteren Martin Thorborg investeret og er blevet partner i det unge startup.

GoLearn er navnet på en ny e-læringsplatform, hvor man i bedste Netflix-stil betaler en fast månedlig pris for al den videoundervisning om markedsføring, man har lyst til.

Platformen, der gik live i september sidste år, har fået de første 300 betalende brugere, og så har serieiværksætteren Martin Thorborg netop investeret i startuppet.

”Jeg ser et stort potentiale i e-learning, og jeg mener, at GoLearn har den rette tilgang til markedet, med en All You Can Eat-model, som alle har råd til. Teamet har stor erfaring med at drive forretning og stor motivation for opgaven,” siger Martin Thorborg.

Med investeringen får han status af partner i det unge startup, men han fortsætter dog som direktør for regnskabsprogrammet Dinero, som han i efteråret 2016 solgte til den norske koncern Visma for ca. 125 millioner kroner.

Solgte for 250.000 den første eftermiddag

Bag GoLearn står Rolf Pedersen og Tue Lindblad. Og de fik ideen til platformen efter at være blevet frustreret over det eksisterende marked for kurser i markedsføring.

”En medarbejder i et andet af vores projekter skulle opkvalificeres på SEO. Men de første 50 søgeresultater var fysiske kurser i enten Århus eller København og med fire ugers ventetid til kursusstart. Det kunne vi ikke vente på,” fortæller Rolf Pedersen, medstifter af GoLearn.

For at teste, om der var andre, der manglede muligheden for at få kvalificeret undervisning i markedsføring over nettet, lavede de en simpel landingpage, og gav de første 50 brugere et særligt godt tilbud. Og det skulle vise sig, at der i den grad var efterspørgsel efter deres ide.

”På en time havde vi solgt alle pladserne til founding members af platformen, og omsat for en kvart million,” fortæller Rolf Pedersen, der derefter fik travlt med at lave aftaler med markedsføringseksperter og producere indhold til den nye platform.

Konkurrerer med gratis undervisning

I september gik GoLearn online med de første 17 kurser i markedsføring – alle sammen online og på dansk.

Prisen på 299 kroner for en måned ligger væsentligt under, hvad et markedsføringskursus på et kursuscenter koster. Men GoLearn er samtidig oppe imod det hav af gratis markedsførings-guides, der allerede findes online.

Læs også: Martin Thorborg sælger regnskabsvirksomhed for ukendt millionbeløb

”Nettet bugner med gratis materiale. Det kræver bare, at man har tiden til at finde de rigtige kilder, og at man har forudsætningerne for at kvalitetstjekke det, man finder. Hos os er det førende eksperter, der deler deres tips og tricks. Vi skal være garanter for, at den viden kunderne får er på topniveau og let omsættelig på det danske marked,” forklarer Rolf Pedersen.

Han oplever, at det for kunderne mest af alt handler om at bruge tiden rigtigt. 300 kroner om måneden betyder ikke så meget, når bare de får fleksibilitet til kun at tage kurset når de vil – og kun gå i dybden med de elementer, de har brug for her og nu.

Andre vertikaler på vej

På nuværende tidspunkt handler al undervisningen på GoLearn om markedsføring, og der undervises eksklusivt på dansk.

”Målet er at blive markedsleder i Norden for e-learning til erhvervslivet inden for fem år. Så ud over at vi skal ud på andre markeder, skal vi også ind i andre vertikaler som ledelse og salg,” forklarer Rolf Pedersen.