Matrikel1 på Højbro Plads i København næsten fordobler størrelsen ved at overtage naboejendommen. Folkene bag forventer udsolgt allerede efter en måned.

Matrikel1 slog sidste år dørene op for deres nye kontorfællesskab på Højbro Plads 10. Ny udvider man antallet af kvadratmeter for kontorfællesskab for hurtigtvoksende techfirmaer og investorer – ligesom de første 3600 m2 er det. Det sker når, man overtager de tidligere lokaler fra Louis Poulsen.

Matrikel1 er drevet af The Creators Community med iværksætterikonet Tine Thygesen i spidsen, og står også bag Founders House og Startup Village på Islands Brygge og Mesh og DIGS i Norge.

“Vi forventer at det nye areal er udsolgt på en måneds tid, ligesom da vi åbnede Matrikel1 sidste år,” siger Tine Thygesen, Group CEO i The Creators Community.

I alt giver 6600 kvadratmeter plads til 70 kontorer i forskellig størrelse, 60 skrivebordspladser, som kan lejes fleksibelt, tre lounges – og en tagterrasse. Alt sammen forbeholdt “medlemmerne”, som lejerne i Matrikel1 kaldes.

Læs også: Iværksættere åbner 3600 kvadratmeter innovationshus midt i København

Synergi mellem tech-miljø og investorer

Beboerne i Matrikel1 er primært hurtigt voksende firmaer med et digitalt afsæt. De har brug for fleksibiliteten i at leje sig ind et sted, hvor de kan tilføje arbejdspladser – eller skære ned igen – uden at skulle flytte.

“Det fantastiske ved Matrikel1 er, at det allerede nu er blevet mødestedet for de mest ambitiøse i iværksættermiljøet. Med udvidelsen bliver den effekt kun endnu stærkere,” siger Ulla Brockenhuus-Schack, managing partner for venturefonden Seed Capital, som rykkede teltpælene op og flyttede ind på Højbro Plads da Matrikel1 åbnede sommeren 2018.

The Creators Community har fået succes med at gøre lejemål, som traditionelt kræver flerårige lejekontrakter, attraktive for virksomheder, som ønsker stor fleksibilitet.

Udover teknologiselskaber, bor en håndfuld venturekapitalfonde på adressen, og de investerer i netop den type virksomheder, og der er synergier i at sidde under samme tag. Det gør Matrikel1 til et uformelt innovationsmiljø, hvor der både er kreative hoveder og finansiering til at gøre ideer til succesfulde virksomheder.

“Vi tiltrækker i vores sites nogle af de mest spændende virksomheder i landet og kan derfor også prale af den nok største koncentration af venturekapital samlet under et tag i Norden. Beliggenheden er fantastisk med den kommende metro med ti minutter til lufthavnen, da vores beboere typisk har et globalt perspektiv. Vi har dog også masser af videomøde-faciliteter, så man kan spare nogle rejser,” siger Tine Thygesen.