Lift Relations, en platform der sikrer kundetilfredshed, har fået en investering fra Seed Capital på tre mio. dollars. Investeringen skal booste væksten, samt etablere den såkaldte »Lift Score« som en ny standard for, hvordan kundetilfredshed måles. 

Kundetilfredshed er en vigtig komponent i mange virksomheder uanset branche og kundesegment. Men ifølge kundeplatformen Lift Relations er måden hvorpå kundetilfredshed måles på gammeldags og misvisende. Derfor sigter virksomheden efter at disrupte branchen.

For at komme dét mål i møde, har Lift netop sikret en investering på tre millioner dollars, svarende til 19,7 mio. danske kroner, fra Seed Capital.

Tidligere er kundernes tilfredshed blev målt på, hvor begejstrede de har været for en given service eller produkt. Dette kaldes Net Promoter Score (NPS) og udgøres typisk af et spørgeskema som spørger, om kunden vil anbefale en service eller vare til en kollega eller ven.

Lift vil dog revolutionere branchen ved i stedet at forudsige risici og muligheder i relationen til kunden, og derved reducere andelen af “churn” signifikant. Churn refererer til den andel af kunder, som stopper som kunder hos en virksomhed.

“Da vi lancerede Lift, var størstedelen af “kundesundhedsmålinger” i B2B for simple og flyttede ikke rigtigt på nålen. NPS var den standard, mange virksomheder havde taget til sig, uden rigtig at bemærke om det gjorde en forskel eller ej. Igen og igen indså vi, at NPS bare ikke fungerer i B2B, hvis dit mål er at reducere kundeafgang eller organisk at vokse eksisterende kunder. Så vi lavede en metodologi sammen med nogle af de mest fremadtænkende virksomheder i USA, og opbyggede en unik metode, der forudsiger, hvad der vil ske med dine kunderelationer i de næste tre måneder. Derved har du mulighed for at påvirke forholdet i tide, før det er for sent,” siger grundlægger og CEO, Dan Hestbæk.

Lift Score skal forudsige muligheder

Og det er så her, den såkaldte Lift Score kommer ind i billedet.

Lift Scoren er en kombination af kundens og medarbejderens tilfredshed, som tilsammen giver en samlet score om ricisi og muligheder forbundet med kunderelationen over de næste tre måneder.

“Dette er unikt på markedet. Lift måler den faktiske performance og engagement hos kunder og medarbejdere. Desuden fungerer Lift Score som en selvlærende motor, som over tid lærer den enkelte kunde bedre at kende. Det betyder, at den er mere pålidelig end en statisk NPS-score, der ikke lærer eller udvikler sig over tid,” Dan Hestbæk.

Lifts system er lige nu målrettet marketing- og reklamebranchen, men Lift har også planer om at gå ind i andre brancher. For Lifts metode ser ud til at virke. Virksomheden har brugt fem år på at tracke og analysere data fra virksomheder, som har fulgt Lifts metoder og anbefalinger. Det har ført til en reduktion i churn på 30 procent i et årligt gennemsnit.

Bootstrappet sig til vækst

Lift har bootstrappet sig til 95 procent af sin amerikanske omsætning. Derfor er Seed Capital nu kommet med ombord for at sikre, at virksomheden for alvor får succes inden for sit felt.

Planen for 2022 er derfor at skalere betydeligt på antallet af amerikanske kunder, så Lift kan sætte sig på en betydelig del af det amerikanske såvel som det globale marked.

Virksomheden forventer derfor at ansætte omkring 40 nye medarbejdere i både Danmark og USA.