Medley vil være VC-platform der aktivt bygger startups sammen med iværksættere og erhvervstalenter

@sebastian

En række erfarne iværksættere har skabt platformen Medley, som investerer i meget tidlige startups. Med en unik ejerskabsmodel vil de tage noget af risikoen ud af at være startup-stifter.

En række erfarne iværksættere har skabt platformen Medley, som investerer i meget tidlige startups. Med en unik ejerskabsmodel vil de tage noget af risikoen ud af at være startup-stifter.

I dag har det danske startupmiljø fået en ny VC-platform med navnet Medley. En platform der investerer i startups, vil være ”af iværksættere – for iværksættere” og konkurrere på andre parametre end bare kapital.

”Vi befinder os lige i sweetspottet mellem at være en VC og et family office. Det vil sige, at vi har et kapitalstærkt bagland i ryggen som gør, at vi ikke skal ud og spørge en masse investorer for at bygge fonden. Derfor kan vi i højere grad fokusere på at bygge morgendagens succeser – vi vil hellere fokusere på at skabe værdi end på at rejse kapital,” siger Mathias Christensen, CCO og medstifter af Medley.

Besætningen bag Medley tæller en række erfarne iværksættere som Jørgen Hansen (NTG), Allan Flindt (Blue Energy m.fl.), Peter Grubert (Jon Palle Buhl) og Philip Flindt (Blue Energy og DoseSystem). Og de vil med både kapital og aktiv deltagelse i driften skabe nye succeser sammen med morgendagens talenter.

Tidligt ind med unik ejerskabsstruktur

Normalt taler man om pre-seed og seed investeringer, når der investeres tidligt i et startups for at få ideen i gang. Men Medley vil ind endnu før – der hvor venner og familie normalt holder en nystartet virksomhed kørende.

Abdalla Al-Ayrot, CTO og medstifter af Medley.

”Når vi snakker om stadier, er det ’powerpoint’ eller ’pre-powerpoint’. Så det er så tidligt, og der er nogle cases, vi ikke vil løfte sløret for endnu, men hvor vi er gået ind pre-powerpoint. Der kan vi med vores dybe operationelle erfaring lave noget sammen og finde en model, der fungerer,” siger Abdalla Al-Ayrot, CTO og medstifter af Medley.

Ideerne kan både komme udefra eller blive skabt i Medleys eget maskinrum. Begge dele skal løftes af en kombination af driftserfaring fra det erfarne team bag og nye, unge erhvervstalenter. Talenter der skal tiltrækkes med en unik ejerskabsstruktur i investeringerne.

”Vi bygger på en filosofi om, at alle der er med til at bygge et firma skal have del af kagen. Alle medarbejdere skal have mulighed for at have ejerskab. Ved at gøre alle til medejere skaber vi de rigtige incitamenter på lang sigt. Og vi synes også grundlæggende, at det er mere fair,” forklarer Abdalla Al-Ayrot.

Talenterne skal altså ikke købe sig til den del af startuppet, men får medejerskab som en del af lønpakken. På den måde håber Medley at skabe en mellemting mellem iværksætter og lønmodtager, hvor talenterne kan få et mere sikkert udgangspunkt for at prøve deres ideer af i markedet uden at sætte hus og fremtid over styr.

”Man kan kalde det iværksætteri i trygge og sikre rammer, hvor man ikke skal pitche for investorer og har en masse support omkring ideen fra os. Et alternativ til selv at starte selv,” siger Abdalla Al-Ayrot.

Ikke vertikalspecifik

Idéen til det første startup i den nye platform kommer fra teamet selv: En platform til energioptimering af brugernes huse med hjælp fra blandt andet big data. Selvom en stor del af stifterkredsen kommer med erfaring fra energibranchen gennem selskabet Blue Energy, betyder det dog ikke, at Medley kun vil investere her. Tvært imod.

Mathias Christensen, CCO og medstifter af Medley.

”Kva vores baggrund indenfor en mere støvet og traditionel branche, har vi kunne se, at vi måske kunne gøre en forskel i andre brancher på samme måde. Derfor har vi også tænkt, at vi ikke er så branchespecifikke, men har et mere holistiske syn på tingene. Vi er gjort af godt købmandsskab, og det er den tilgang, vi har til brancher og markeder,” siger Mathias Christensen.

Medley forventer at investere og deltage i opbyggelsen af 3-4 virksomheder om året. Hvor meget kapital de vil skyde ind sætter partnerne ikke tal med, men forklarer i stedet, at de ”tager udgangspunkt i det gode købmandskab og ikke lader en god deal gå deres næse forbi”.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY