Mejerirevolutionen er begyndt – vinderen af årets Guldæg-konkurrence er fundet!

Mejerirevolutionen er begyndt – vinderen af årets Guldæg-konkurrence er fundet!

Guldæg-konkurrencen kårede igår på DTU Skylab Danmarks næste iværksætter-guldæg. Årets finalister var blandt andet sprogindlæringsplatformen Swap Language og AI-startuppet FocalX.ai, men vinderen skulle findes i mejeriindustrien.

Det danske iværksættermiljø er i rivende udvikling. Det blev især tydeligt i går i DTU’s Skylab, da den årlige Guldæg-konkurrence løb af stablen.

Årets finalister var sprogindlæringsplatformen Swap Language, der integrerer og fastholder udenlandsk arbejdskraft, FocalX.ai med automatiseret biloverdragelsesproces drevet af AI-teknologi der skal give dele- og leasingbilsaftaler mere gennemsigtighed og Planet Dairy, der vil revolutionere mejeriindustrien med mindre eller ingen brug af dyreproteiner.

Og det blev mejeristartuppet Planet Dairy, der endte med at tage guldet med sig hjem.

”Planet Dairys potentiale for skalering, nytænkning og fokus på et område, der kommer til at ruske op i markedet for fødevareproduktion og bæredygtighed,” begrundede juryforkvinde Anette Nørgaard (Visma Dinero) valget med efter 30 minutters votering og tæt løb mellem finalisterne.

Guldæg-konkurrencen og dens partnere giver danske iværksættere muligheden for at vise sig frem på den internationale investorscene i Tel Aviv, hvor tilgangen til iværksætteri, bevågenheden og adgangen til kapital er i global skala.

Netværkmuligheder og investorer i Tel Aviv

Konkurrencen er bygget op omkring den internationale venture- og startup-festival ’DLD Tel Aviv Innovation Week’ i samarbejde med Science City Lyngby, Det Danske Innovationscenter i Tel Aviv, Baylund, KEYSTONES, Visma Dinero og Israels Ambassade, med det formål at sætte fokus på talentmassen blandt de danske iværksættere, og give dem en international platform at folde sig ud på.

”Det er vigtigt at vi I Danmark har initiativer som Guldæg, der kan være med til at accelerere de danske startups og deres vækstpotentiale. Det er afgørende at startups allerede tidligt i deres udvikling har et internationalt udsyn, og tænker skalering på det globale marked,” fortæller direktør for Science City Lyngby, Marianna Lubanski.

Planet Dairy kan nu se frem til et ophold i iværksætterbyen Tel Aviv og blive en del af DLD Tel Aviv Innovation Week, i et af verdens førende internationale iværksættermiljøer.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste