You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Mia-sagen fik Andreas til kodetasterne: Ny app sikrer, at vennerne er kommet godt hjem

Andreas Poulsen, en datalogistuderende fra SDU, har udviklet en app, der kan give venner og familie besked om, hvor du befinder dig, og om du er kommet sikkert hjem. Tiltaget skal gøre unge mere trygge i nattelivet i kølvandet på de tragiske sager i Aalborg.

Drabet på Mia Skadhauge Stevn i Aalborg har sat gang i en debat om særligt kvinders sikkerhed nattelivet og hashtagget #Textmewhenyougethome er blevet delt som aldrig før. Den tryghed vil en datalogistuderende fra Odense være med til at sikre med appen LetUsKnow.

Gennem appen kan venner og bekendte opdatere på hinanden på, hvor de befinder sig. Det skal være så enkelt som muligt, mener Andreas Poulsen, dertil daglig læser datalogi på SDU.

“Vi ønsker at imødekomme den stigende følelse af utryghed ved at udbyde en app, som sikrer, at dine udvalgte kontakter får besked, hvis uheldet skulle være ude. Da vi, der står bag appen, er et ungt team, ved vi om nogen, at man kan glemme at give venner og familie besked, når først musikken spiller og alkoholen går ind,” siger han.

Fik idéen for flere år siden

For en del år siden fik Andreas Poulsen den første idé til en app efter Sagen om Magnus Kjærhus Munk fra Odense, der blev kørt ned af et tog efter en gymnasiefest i 2011.

“Dengang lavede jeg en meget grov version af den app, som jeg har lavet i dag. Det var den sag, der satte fokus på tryghed i nattelivet for mig,” fortæller Andreas Poulsen.

Men det var sagen om Mia Skadhauge Stevn, der blev dræbt efter en bytur i Aalborg tidligere på året, der fik ham til at føre idéen ud i livet.

“Det er en virkelig trist sag, som har sat fokus på emnet igen. Appen skal gøre det nemt for unge, der har fået lidt for meget drikke, at give besked om, hvor de befinder sig.”

“Det eneste, man skal gøre, er at tilføje én eller flere hjemmeadresser samt at tilføje én eller flere kontakter, som du ønsker løbende at sende notifikationer om din færden til.”

Ikke et overvågningsværktøj

Selvom det kunne minde om Apples Find-funktion, er det ikke samme koncept, fortæller iværksætteren.

“Appen kan ikke bruges som overvågningsværktøj. Man vælger selv, hvilken information man deler, og hvem man deler det med.”

“Appen skal ikke bruge nogle personlige informationer for at virke. Du skal kun udfylde et navn, som ikke behøver at inkludere dit efternavn. Al kommunikation mellem brugere er bundet op på et device-id, som er unikt for den enhed, man benytter. På den måde går vi uden om telefonnumre eller mailadresser”

Sikkerhed omkring brugernes data har nemlig været i højsædet under udviklingen af appen.

“Der bliver lavet en hård sletning af al data, som bliver genereret af appen, hver 10. dag. Slet betyder slet. Når dataene har ligget på vores server i 10 dage, så er de helt væk. Dataene bliver ikke brugt til noget eller solgt videre til en tredjepart.”

Appen er gratis for alle, fri for reklamer og sælger ikke brugerens data videre.

UGENS STARTUP: