You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Midt i krigen ser en ny startup dagens lys: Liifeline tilbyder emotionel støtte til ukrainere

@Anna
Krig medfører store psykiske konsekvenser for de personer, den rammer. Derfor er non-profit virksomheden Liifeline på rekordtid blevet stablet på benene: Et online community hvor ukrainere og deres pårørende kan møde frivillige og få emotionel støtte.

Yuan Nielsen fik idéen til Liifeline torsdag nat. Fredag morgen havde hun og co-founder Frederik Lysgaard Vind defineret konceptet, delt nyheden om deres nye startup på LinkedIn samt sat et hold frivillige udviklere i gang med at udvikle platformen til Liifeline.

Liifeline er en non-profit online community, hvor borgere fra Ukraine og pårørende kan møde frivillige hjælpere online og få emotionel støtte.

“Krig forårsager alvorlige psykiske konsekvenser, og vi oplever, at vi er mange som brænder for at hjælpe Ukraine. Emotionel støtte er noget, vi alle kan give, og det har en stærk effekt, både for modtageren og for giveren. Vi ser en stor mulighed i at skabe en meningsfuld indvirkning ved at muliggøre et støttende fællesskab, hvor folk kan mødes online, tale og vise empati og omsorg,” siger Frederik Lysgaard Vind.

I løbet af den første weekend i Liifelines levetid havde de første 40 skrevet sig op som hjælpere, mens platformens basis-arkitektur var på plads. Det hele er sket på frivillig basis – de to co-founders har ikke udbetalt en krone.

Liifeline får løbende flere hjælpere tilknyttet, og der arbejdes nu på højtryk på at få de sidste detaljer på plads, så platformen kan lanceres. Der er dog allerede nu skabt kontakt mellem de første hjælpere, kaldet helpers, og borgere fra Ukraine, kaldet helpees.

Erfarne founders

Både Yuan Nielsen og Frederik Lysgaard Vind har erfaring fra startup-verdenen. Også før krigen i Ukraine arbejdede de to med mentalt helbred, som de havde en ambition om at gøre lettere tilgængeligt.

Ruslands invasion af Ukraine fik dem dog til at skifte kurs. Yuan Nielsen og Frederik Lysgaard Vind følte sig kaldet til at målrettet deres koncept til det ukrainske folk, så de kunne gøre en forskel dem.

“Arbejdet har aldrig givet mere mening end nu,” siger Yuan Nielsen og Frederik Lysgaard Vind.

Vil du være frivillig i Liifeline? Tilmeld dig her.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY