You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Millionbevilling skal sikre flere maritime startups i fremtiden

Pascal Gyldenberg, leder af BlueTech Startup Hub.

Efter en stor bevilling fra Den Danske Maritime Fond etablerer Svendborg nu en ny maritim startup hub. Ambitionen er at opbygge et økosystem for havets iværksættere.

Efter en stor bevilling fra Den Danske Maritime Fond etablerer Svendborg nu en ny maritim startup hub. Ambitionen er at opbygge et økosystem for havets iværksættere.

Svendborg er blevet et startup hub rigere.

Klyngeorganisationen BlueTech Center har nemlig fået tilsagn fra Den Danske Maritime Fond om økonomisk støtte til etablering af BlueTech Startup Hub for maritime startups.

Millionstøtten skal sikre, at der kommer flere innovative virksomheder, der kan understøtte det blå Danmarks grønne omstilling.

“Med udgangspunkt i Fyns maritime styrkeposition vil vi fremme maritimt iværksætteri i Danmark. Vi udvælger lovende startups fra hele landet til at indgå i iværksættermiljøet, hvor vi tilbyder et acceleratorforløb, der skal udvikle deres forretning. Dvs. at vi faciliterer samarbejde med relevante aktører i branchen og stiller sparring, forretningsudvikling og fysiske faciliteter til rådighed. Samtidig tilbyder vi et startup-netværk, hvor der er mulighed for at sparre med andre, der er i samme båd. Samlet set skal initiativet bidrage til, at Danmark formår at søsætte endnu flere maritime startups, der kan gøre en forskel for den grønne omstilling af industrien,” siger Pascal Gyldenberg, der er leder af BlueTech Startup Hub.

Hubben henvender sig til maritime iværksættere i hele landet, der arbejder med udvikling af fx green shipping, autonome teknologier eller digitale optimerings-systemer, der kan bidrage til skibsfartens grønne omstilling.

Svendborg skal være en højborg

Gennem hub’en bliver de mest lovende startups udvalgt til et forløb på 10-12 måneder med kompetenceudvikling og faglig sparring, der på længere sigt skal ruste den enkelte startup til at indtage både et nationalt og globalt marked.

Ambitionen er at gøre Sydfyn til centrum for udvikling af maritime startups og spin-out virksomheder.

“Svendborg er en maritim højborg, og der har de seneste år været flere massive investeringer i den maritime udvikling på Sydfyn, senest markeret med åbningen af det nye SIMAC på havnen sidste år. Så det er helt oplagt at have en maritim startup hub, der kan understøtte det stærke maritime miljø, som findes i området, og jeg har da en klar forventning om, at de nye startups i hubben har et potentiale, der med tiden kan omsættes til vækst og arbejdspladser,” siger Bo Hansen, borgmester i Svendborg Kommune.

BlueTech Startup Hub får adresse og udgangspunkt hos BlueTech Center i Svendborg Maritime Erhvervspark.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY