Millioninvestering skal skabe globale iværksættere

@jakob

Accelerace får 10.5 millioner kroner til accelerere danske startups. Det annonceres samme dag som et nyt kuld iværksættere indleder deres forløb i acceleratoren. Investeringen giver flere danske og internationale iværksættere nye globale vækstmuligheder gennem et internationalt netværk.

Med en kapitalindsprøjtning på 10,5 millioner kroner fra Færchfonden, Vækstfonden og Symbion skal Accelerace hjælpe danske startups med at indfri deres internationale potentiale.

Iværksættere der deltager på acceleratorerprogrammet får adgang til internatioanle investeringer, værdifuld viden og netværk med større, etablerede virksomheder, og der er også nye industrispecifikke accelerator-programmer i sigte. Det skriver Accelerace i en pressemeddelelse.

Accelerace vandt i oktober 2017 prisen for bedste nordiske accelerator-program til iværksætterprisuddelingen Nordic Startup Awards for arbejdet med at skalere start-ups. Torsdag startede et nyt batch af startups inden for Cleantech, Life Sciences, Foodtech og generel tech.

Internationalt udsyn

Som del af det nationale vækstinitiativ Scale-up Denmark træner Accelerace omtrent 80 nøje udvalgte startups årligt inden for tech, fødevareteknologier, cleantech samt biotek- og life science.

”Vi har et behov for at få styrket broen mellem de nystartede virksomheder og det private marked for kapital, og her leverer Accelerace et vigtigt bidrag ved at ruste virksomhederne til den vækst, der gør dem til attraktive investeringsemner,” siger Mikkel Hesselgren, der er direktør i Fund of funds i Vækstfonden.

Jørgen Bardenfleth, der er bestyrelsesformand i Symbion og har været bestyrelsesformand i Accelerace siden starten og nu fortsætter som bestyrelsesmedlem, siger:

”Den nye ejerstruktur med Færchfonden og Vækstfonden som hovedaktionærer og med Symbion som medejer, vil give startups i Accelerace de bedste muligheder for at internationalisere og professionalisere deres virksomheder og få adgang til de bedste danske og internationale investeringsfonde.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY