You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Miracle er en it-virksomhed, der sætter mennesket først: »Det handler om at have tillid til sine medmennesker og lade folk være dem, de er«

@Redaktionen
Som ekspert i at gøre teknologi tilgængeligt for mennesker, er det kun naturligt, at Miracle selv sætter mennesket først. I it-virksomhedens aarhusianske afdeling er der derfor få regler, og stor frihed til selv at vælge, hvordan opgaverne løses. Det fungerer, fordi vi har respekt for hinandens faglighed.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Miracle.


Et fladt hierarki, stor medarbejderloyalitet og et frit arbejdsmiljø med få faste procedurer er nogle af de karakteristika, der kendetegner it-virksomheden Miracle, der har kontorer i Ballerup, Aarhus og Aalborg. For det har fra start været en prioritet at sætte mennesket først, fortæller Simon Møgelvang Bang, der er CTO i Miracle og leder af Aarhus-kontoret.

“Det handler om at have tillid og lade folk være dem, de er. Hvis rammerne er rigtige, og der ikke nogen der spænder ben, så løser folk selv opgaverne. Det stoler jeg på. Og det virker. Det er ikke nødvendigt at have mange regler eller procedurer, for folk kan tænke selv,” siger Simon Møgelvang Bang. Så længe vi bare alle sammen tænker selv, kører tingene på skinner. Det er naturligt at tage ansvar. Og vi får det fulde potentiale frem i os alle sammen.

Når Miracle har så god erfaring med at tiltrække og fastholde de rigtige tech-people, softwareentusiaster og andet godtfolk, skyldes det blandt andet, at Simon Møgelvang Bang selv har en baggrund inden for it. Derfor har han altid kunnet snakke det samme sprog, som kollegerne, som typisk er softwareingeniører, dataloger og datamatikere.

“Jeg kan sparre med alle. Derfor administrerer jeg ikke mennesker: Jeg forstår de problemstillinger, de sidder med. Det betyder også, at jeg er inde over større beslutninger på de enkelte projekter, hvor vi prøver at finde ud af, hvad den bedste løsning er,” siger Simon Møgelvang Bang. “Og det holder mig skarp – for jeg spiller dagligt bold med nogle af de bedste i branchen. Det er simpelthen et privilegium smiler Simon.

Historik som startup

Simon Møgelvang Bang blev færdiguddannet som datamatiker i 1999. Siden da har han arbejdet som blandt andet programmør, arkitekt og projektleder i flere virksomheder, heriblandt som ekstern konsulent hos Grundfos.

I foråret 2006 var Simon Møgelvang Bang med til at starte i it-virksomheden Lenio, hvor han i første omgang arbejdede som programmør. Efter nogle år blev den titel dog skiftet ud med først arkitekt og derefter projektleder.

“I 2010 tænkte jeg, at det var tid til at skifte igen. Men så blev Lenio købt af Miracle, og jeg fik muligheden for at blive projektchef og leder for den nye afdeling. Derfor byttede jeg programmering ud med koordinering og ledelse,” siger Simon Møgelvang Bang.

Hvad der startede som en mindre virksomhed med 4 ansatte, er i dag, 11 år senere, en afdeling med 70 softwarespecialister. Og langt de fleste af dem har Simon Møgelvang Bang selv været med til at ansætte. Miracle har ikke en HR-afdeling, og derfor er det CTO’en selv, der læser alle ansøgninger igennem.

“Jeg kigger ikke ret meget på ansøgernes CV. De skal selvfølgelig have en it-baggrund, men så længe de har det, skal vi nok finde ud af resten. Det handler om det menneskelige aspekt,” siger Simon Møgelvang Bang. Tech-people er eksempelvis tit introverte – og det må du gerne være hos Miracle. Det er vigtigt, at vi kan tiltrække og fastholde “lokomotiverne” – det er dem, der giver virksomheden trækkraft … og de er ikke spor gennemsnitlige.

Buddy-system og medarbejderklubber

Hos Miracle i Aarhus er der få regler, men én af dem er, at der altid skal være kolde øl i køleskabet, når det bliver fredag. Det sociale samvær prioriteres højt.

“Vi er gode til at tage imod nye folk, hvilket især skyldes, at vi har et buddy-system. Når man bliver ansat, får man en buddy som er i et andet team, så man også møder andre på kontoret. De har ansvaret for at vise, hvor kaffemaskinen står og alt andet praktisk. Der er altid en du kan gå til,” siger Simon Møgelvang Bang.

Derudover har Miracle også en række medarbejderklubber: Mens ølklubben brygger sine egne øl, mødes løbeklubben for at få sved på panden.

Dermed gør Simon Møgelvang Bang og resten af teamet i Miracles Aarhus-afdeling sit for, at hverdagen i virksomheden både bliver så hyggelig og produktiv som muligt.

“Vi har en stærk kultur, fordi vi sætter mennesket først. Og det har en selvforstærkende effekt, som gang på gang er med til at tiltrække de helt rigtige softwareentusiaster,” siger Simon Møgelvang Bang. Vi kan lide at omgås hinanden. Så enkelt er det.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY