MXNEY.IO efter millionindsprøjtning: »Vi skal kunne sige nej til næste investeringsrunde«

Målet er at skabe en forandring i højere grad end at blive en unicorn, fortæller Mads Andreas Olesen, CEO og medstifter af MXNEY.io, der har netop har rejst en seed-runde på 32 millioner kroner.
Efter en succesrig seed-runde er den danske fintech-virksomhed MXNEY.io klar til at fortsætte væksten og udvide organisationen. Men det bliver ikke skalering for enhver pris, fortæller stifter og CEO, Mads Andreas Olesen.

Det danske fintech-startup MXNEY.io har siden 2020 haft stor succes med at bygge en nem og tilgængelig finansieringsplatform for særligt mindre ecommerce-virksomheder. Nu har virksomheden netop annonceret en veloverstået seed-runde på cirka 32 millioner kroner i investeringer fra bl.a. People Ventures.

Læs også: Dansk fintech-startup rejser millioner i investeringsrunde: Adgangen til finansielle ydelser skal demokratiseres

Men selvom virksomheden lige nu er på himmelflugt, er målet ikke nødvendigvis en unicorn-status.

“Vi er et stærkt startup med en kerne af profitable produkter. Og med seed-riunden forventer vi at kunne være selvforsynende – også hvad angår fremtidig vækst. Så jeg har den holdning, at jeg vil bygge en virksomhed, der også er kommercielt velfungerende. Så velfungerende, at vi skal kunne sige nej til næste investeringsrunde, hvis det endelig skulle være,” forklarer Mads Andreas Olesen, der er CEO og medstifter af MXNEY.IO.

Målet er nemlig defineret af at skabe en forandring i højere grad end at vokse til en bestemt størrelse som virksomhed.

“Ofte bliver målsætningerne i startups meget virksomhedsøkonomiske. At blive x-antal milliarder værd eller have x-antal medarbejdere. Men for mig handler det i højere grad om, at vi er med til at transformere måden, ‘smallpreprenurs’ – som vi kalder dem – tilgår og bruger finansielle services på,” forklarer Mads Andreas Olesen, der er CEO og medstifter af MXNEY.IO.

Vil være et helstøbt finansielt hjem

MXNEY.io har fået succes ved at henvende deres fintech-løsning til mindre e-handelsvirksomheder på tværs af Europa. Med forskellige datapunkter vedrørende den digitale performance i virksomheden hjælpe startuppet med at optimere forretningen og skabe vækst. Men fremover skal der også være finansielle tjenester, som man kender det fra en bank, på hylderne. For ambitionen er at transformere bankoplevelsen.

 Læs også: Dansk fintech-komet i charmeoffensiv for nordiske iværksættere

“Jeg har oplevet både den digitale og analoge tidsalder. Alene da jeg var barn, var det ikke normalt, at man kunne sidde i en bil og ringe hjem. På samme måde vil vi gerne være transformative i sådan en grad, at folk en dag ikke kan huske, at de engang har accepteret mindre af deres finansielle løsning,” forklarer Mads Andreas Olesen.

Gennem seed-runden har MXNEY.io rejst i alt 32 millioner kroner, som skal bruges til at understøtte den fortsatte vækst samt udbredelse til blandt andet Storbritannien.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY