MyMonii afslog Løvernes tilbud: Desperat økonomi kunne have ført til et ja

@sebastian

Det krævede is i maven at afslå løvernes tilbud på MyMonii, men selvom det ikke lykkedes at komme ud af hulen med en investering, har MyMonii stadig styr på økonomien og fuld fart på brugervæksten.

Det krævede is i maven at afslå løvernes tilbud på MyMonii, men selvom det ikke lykkedes at komme ud af hulen med en investering, har MyMonii stadig styr på økonomien og fuld fart på brugervæksten.

“Kan du ikke lige prøve og forsvare værdiansættelsen på 25 millioner kroner, for det er jo ret mange penge?” spurgte Jesper Buch, da fintech-startuppet MyMonii her til aften besøgte Løvens Hule.

MyMonii søgte 1,5 million til en værdisætning på 25 millioner kroner, og netop værdisætningen kom til at stå i vejen for at få løverne med ombord.

Efter en længere snak om værdiansættelse – og 30 sekunder med ryggen til løverne – blev den sænket til 22 millioner kroner. Men det var stadig for meget for investorerne, der for en gangs skyld virkede oprigtigt ærgerlige over, at værdiansættelsen kom til at stå i vejen for en investering.

”Vi vidste godt selv, at vores værdiansættelse var lidt højre, end hvad man normalt ser i Løvens Hule. Men det var egentlig positivt, selvom vi ikke kunne mødes,” siger Louise Ferslev, stifter og CEO af MyMonii.

Alle investorerne takkede altså nej, omend Peter Warnøe håbede, at startuppet kommer til at modbevise løvernes tese om, at værdisætningen var for høj. Og selvom Louise Ferslev så værdi i at få nogle af investorerne med på rejsen, er hun efter optagelserne stadig tilfreds med beslutningen om at have takket nej.

Krævede selvtillid at sige nej

I DR-programmet har det igennem de første sæsoner mere været reglen end udtagelsen, at Løverne har formået at presse iværksætternes værdiansættelse ned, når de har afgivet deres bud.

Louise Ferslev erkender da også, at det krævede is i maven at afslå de prominente iværksætteren tilbud.

”Jeg tror også, jeg var blevet presset i situationen, hvis ikke jeg havde skrevet ’min. 20 millioner’ på min hånd. Med alt det spotlight og spørgsmål mens man skal stå helt stille, kunne jeg godt have været tilbøjelig til at sige ja i situationen,” siger hun.

Læs også: MyMonii lancerer mobilbetaling for børn i samarbejde med Nets

Men hun havde forhånd fået tilkendegivelser fra investorer udenfor DR-programmet, som var interesseret i den værdiansætning hun foreslog i programmet. Og det var med til at holde is i maven, da et nej ikke ville betyde økonomisk kaos.

”Vi havde både en ejerkreds, som var med til at sætte minimumsbeløbet, og jeg havde bud fra nye investorer, som gerne ville investere til den valutation, jeg havde med. Så jeg kunne ikke forsvare overfor ejerkredsen at gå længere end det,” siger hun, og vurderer at udfaldet måske nok havde været anderledes, hvis virksomheden desperat havde stået og manglet pengene.

På vej mod break even

Selvom både penge og kompetencer kunne have været rare at have med, har MyMonii ikke stået stille siden optagelsen. Tvært imod.

En ny kampagne har fået antallet af downloads til at stige til gennemsnitligt 600-700 om dagen – nogle dage helt op imod 1800 – så appen nu har cirka 70.000 brugere. Og i december lancerede startuppet sin lommepenge-app i en version for Arbejdernes Landsbank, som betaler penge for at få et digitalt opsparingstilbud til de unge kunder.

”Det er den vej vi skal tjene penge, og målet er at lukke ni banker i år. Nu tjener vi penge ind hver måned, og næste mål er at gå mod break even i år. Så vi er nok et sted, hvor vi er lidt for langt til private angels, men lidt for tidligt til at venture-folkene synes, det er interessant,” siger hun.

Og opmærksomheden i fjerde afsnit af Løvens Hule gav da også et lille puf i den rigtige retning. I timerne efter udsendelsens start blev MyMonii-appen nemlig downloadet 2400 gange.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY