You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

NASA

NASA gentager dansk succes: Hackathon kommer tilbage til ITU

@Redaktionen

For andet år i streg kommer NASAs årlige hackathon, Space Apps Challenge til Danmark. Konkurrencen bliver afholdt på IT Universitetet i København, som forventer mellem 100 og 150 deltagere.

Rummet bliver ved med at fascinere os mennesker. Tanken om at flyve til Mars, bo på månen eller opdage nyt liv sætter mange fantastiske drømme i gang, og hos NASA bliver nogle af dem udlevet. Nu kan du være med til at få dine drømme lidt nærmere virkelighed med den globale konkurrence, Space Apps Challenge, som for anden gang kommer til København.

Space Apps Challenge er en bootcamp efterfulgt af et todags hackathon. Sidste år havde konkurrencen 15.409 deltagere fra 161 byer i 61 lande verden over. Det var første år Danmark deltog, og hvor rammerne også blev sat på IT Universitetet i København.

Et hackathon som skal styrke interessen for udforskning af rummet

Håbet var, at konkurrencen ville styrke interessen for rumudforskning og nye samarbejder. I København deltog over 100 entreprenører, 11 løsninger – af høj kvalitet, skriver ITU – blev indsendt, og Dr. Vasiliki Baka, adjunkt på IT-Universitetet, som var ansvarlig for den københavnske del udtalte efterfølgende, at processen fik det til at føles, som om man var en aktiv del af NASA.

Blandt de globale vindere var der dog ingen danskere, men der var så også lige godt 1300 løsninger at konkurrere mod. Og så er det jo bare om at tage udfordringer op igen i år.

NASA
Billede fra NASA Space Apps 2016 på ITU

Vil din løsning så nå det ydre rum?

Det forventes, at der i år vil være mellem 100 og 150 deltagere fra Danmark, som mellem den 28. og 30. april skal arbejde på nye, højtflyvende løsninger.

Og tænker du så, om dit projekt virkelig kan blive sendt ud i rummet, så er svaret:

“Ja, det kan det i hvert fald! Vi kan ikke love noget, Space Apps udbyder ikke en speciel mekanisme, som sender projekterne ud i rummet lige nu, men med den rette løsning, som matcher behovene i rummet, er alt muligt,” skriver NASA på hjemmesiden.

Du kan tilmelde dig via dette link, hvor der også løbende vil blive lagt ny information op.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY