Nets, Mobile dankort,

Nets lancerer første version af det mobile Dankort: Inviterer brugerne ind i udviklingen

@Redaktionen

Nets har nu udgivet betaversionen af det mobile Dankort. Det skal fremtidssikre dankortet mod rivaler som kontaktløs betaling og MobilePay. Samtidig lancerer Nets et testmiljø, hvor brugerne kan være med i udviklingen.

Da forhandlingerne mellem Nets og Danske Bank om at integrere dankortet i MobilePay faldt, gik Nets i gang med at udvikle en særskilt Dankort-app. Den er nu blevet rullet ud i en betaversion til iOS, som skal testes godt og grundigt igennem før lanceringen af første version til sommer.

Læs også: Startup skal hjælpe Nets med virtuelle valutaer

Appen skal gøre det nemt at betale i butikkerne via sin mobiltelefon, uafhængigt af terminal og telefon – dog i første omgang kun iPhones. Visionen er, at det skal blive ligeså nemt at bruge, som de kontaktløse kort, der blev lanceret for nogle år siden.

“Detailhandlen har efterspurgt en Dankort-app, der skal være med til at fremtidssikre Dankort som danskernes foretrukne betalingsmiddel i butikkerne. Sammen med bankerne og detailhandlen har vi udviklet det kontaktløse Dankort, og nu kommer vi med en betaversion af Dankort app, hvor vi vil videreføre den gode betalingsoplevelse, som mange kender fra de kontaktløse kort. Køber du for under 200 kroner, vil du inden længe kunne nøjes med at føre telefonen op til terminalen – så er der betalt, siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør og ansvarlig for Dankort hos Nets A/S, i en pressemeddelelse.

Skal være ligeså enkelt som det kontaktløse dankort

I dag foregår kun omkring én procent af betalingerne i butikkerne via mobilen, oplyser Nets, mens 25 procent af betalingerne med dankort sker kontaktløst. Derfor er det især de kontaktløse dankort, det mobile dankort benchmarker sig op mod.

Læs også: MobilePay afviser mobilt dankort fra Nets

Samtidig med udrulningen af betaversionen, lancerer Nets et udviklingsforum, Dankort Idea Lab, hvor brugerne inviteres til at komme med idéer, kommentarer og forslag til forbedringer.

“Vi har valgt at invitere danskerne inden for i Dankorts udviklingsmiljø, dels fordi vi er overbeviste om, at man i dag ikke kan udvikle et produkt uden at inddrage forbrugerne i processen, dels fordi udviklingen af en ny dankort-app er en løbende proces med den overordnede målsætning at tilbyde den mest attraktive betalingsløsning i butikkerne,” siger Jeppe Juul-Andersen, og fortsætter:

“Vi er ikke i mål med Dankort app, før betalingsoplevelsen er lige så enkel og brugervenlig, som den er i dag med kontaktløst Dankort, og der er vi ikke endnu. Derfor vil denne betaversion af Dankort app nok ikke udløse et stort ryk fra kontaktløse betalinger med kort til mobile betalinger. Men vi vil imødekomme en interesse blandt andet hos unge brugere, der i langt højere grad har deres mobil end deres pung på sig,” siger Jeppe Juul-Andersen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY