Hvordan opbygger man en virksomhed med et gennemgribende grønt mindset, så virksomheden forbliver relevant og konkurrenceevnen styrkes?
Udenrigsministeriet vurderer, at FN’s Verdensmål frem mod 2030 kan skabe forretningsmuligheder på op til 400 milliarder kroner for danske virksomheder, som leverer bæredygtige løsninger. Samtidig er det evident, at virksomheder, der har holdninger til at løse sociale og miljømæssige problemstillinger oplever stigende salg, en øget forbrugerloyalitet og forbedrer konkurrenceevnen.
Vi ser allerede mange eksempler på danske organisationer, som er frontløbere i forhold til innovative, bæredygtige løsninger og forretningsmodeller. Disse organisationer viser og inspirerer til, hvordan vi kan prioritere, udvikle og fokusere på de nødvendige ressourcer, der transformerer organisationer og samfundet i en mere bæredygtig retning.
Netværket CopenX Bæredygtig Transformation henvender sig til dig, som er leder eller fagekspert og er interesseret i at udforske, hvilken betydning forskellige teknologier kan have for den grønne omstilling. Endvidere hvordan du og din organisation kan anvende de teknologiske muligheder til at underbygge og træffe beslutninger, der fremmer en mere bæredygtig fremtid

Program 2022/2023
02. MARTS 2023, ODENSE
Robotteknologi og bæredygtig transformation
Michael Hjertebjerg, Regional President, Northern Europe, Universal Robots
Til dette netværksmøde tager vi til Odense og besøger robotteknologi-virksomheden Universal Robots, som har en mission om at udvide grænserne for hvad der er muligt at skabe med robotteknologi og innovation.
Deres udvikling af robotteknologi spænder fra at hjælpe med at sikre højere levestandard i verdens fattigste lande, til at aflaste ansatte ved repetitive opgaver.
Under netværksmødet kredser vi om spørgsmål som:
- Hvordan kan robotteknologi anvendes til at optimere ressourceforbrug?
- Hvordan kan robotteknologi være fordelagtig i forhold til innovationsevne og mere bæredygtige processer?
- Hvordan integreres robotteknologi, og hvad er sammenhængen mellem robotteknologi og CSR-strategi?
Ny sæson
31. AUGUST 2023, KØBENHAVN
CSRD-direktivet & danske virksomheder
Birgitte Rose Mogensen, ESG-ekspert, Bestyrelsesmedlem & CEO,
Board Management
Er du klar til det kommende CSRD-direktiv?
Kom med når vi har inviteret Birgitte Rose Mogensen, Danmarks førende ekspert inden for ESG- og bæredygtighedsrapportering, til at dele hendes viden om det kommende Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) og dens betydning for store og små virksomheder i Danmark.
Hvad betyder direktivet præcist for din virksomhed? Hvordan skal du indsamle data i fremtiden? Og hvad bliver de nye standarder for rapportering?
Dét og meget mere når vi går i dybden med, hvordan du som virksomhed forholder dig til CSRD- direktivet, der træder i kraft i 2024 for store virksomheder og i 2026 for SMV’er.
02. NOVEMBER 2023, JYSK I ULDUM
Hvordan udvikler man konkret en bæredygtighedsstrategi
Dennis Friis Thaagaard, CEO & Founder, Sustainor
&
Sven Philipsen, DataContext
Hvad er den gode bæredygtighedsstrategi i din virksomhed?
Hvordan bliver du helt skarp på din strategi og målsætning?
Og hvordan implementerer du strategien i praksis?
Dette møde står i ESG-strategiens tegn, når vi får besøg af to af Danmarks skarpeste eksperter i strategisk arbejde med bæredygtighed. Vi kommer blandt andet ind på, hvordan du strategisk inkluderer bæredygtighed i din organisation, hvordan du opsætter skarpe bæredygtighedsmål – og ikke mindst, hvordan data kan give os en bedre forståelse af vores impact på omverdenen.
Så tag din ESG-strategi under armen og vær klar til at blive udfordret, inspireret og få faglig sparring, som du kan tage med hjem.
16. JANUAR 2024, KØBENHAVN
Nyeste Trends og Tendenser indenfor Bæredygtig Transformation
På dette møde får vi fornøjelsen af Tania Ellis, som vil komme ind på de nyeste trends- og tendenser indenfor bæredygtig transformation. Tania vil bl.a. komme ind på fremtidens kommende trends og tendenser indenfor feltet, samt hvad man skal være opmærksom på- og være på forkant med, i sin organisation ift. en bæredygtig strategi.
Emnet bliver efterfølgende drøftet ifm. en case, hvori sparing, networking og inspiration vil finde sted.
14 MARTS 2024, LOKATION KOMMER SNART
Cirkularitet som forretning
Cirkulær forretning, upcycling og bæredygtige transformation. De fleste organisationer står overfor en gennemgående omstilling til en mere bæredygtig forretning – men det kan virkeligt være en udfordring, når vi skal gå fra tanke til handling.
På dette møde besøger vi Kvadrat, der én af de virksomheder, som viser vejen i omstillingen til cirkulær forretning. Den danske design- og produktionsvirksomhed har med Kvadrat Really, udfordret deres egen måde at tænke forretning og bæredygtighed på – og har udviklet en ny
forretning baseret på genanvendelse og upcycling.
Vi kommer helt tæt på:
• Kvadrats rejse fra cirkulær tanke til bæredygtig forretning?
• Hvordan man kan indtænke cirkularitet som del af kerneforretningen?
• Hvordan man omsætter bæredygtighed fra strategi til praksis?
• Og ikke mindst, hvordan vi udvikler nye cirkulærer processer på tværs af organisationen
Moderator
Moderatoren for netværksgruppen Bæredygtig Transformation er Ann-Katrine Friis, Head of Sustainability hos Jysk.
Ann-Katrines CSR-rejse startede for 10 år siden i NGO-sektoren. Først med fokus på filantropiske projekter og sidenhen med corporate-partnerskaber mellem NGO’er og virksomheder. Efterfølgende blev hun i 2014 partner i CSR-kommunikations- og brandingvirksomheden Brand New Day.
Efter knap to år som selvstændig rådgiver ønskede Ann-Katrine at prøve kræfter med CSR-strategi og internt i en virksomhed. I oktober 2016 startede hun som Head of CSR hos Nilfisk, inden hun i sommeren 2022 skiftede til Jysk.
Som moderator fokuserer Ann-Katrine på, at hun gennem sin egen erfaring og viden understøtter, at gruppens medlemmer har muligheden for at sparre med hinanden om de problemsillinger, de møder inden for CSR-området.
Antallet af organisationer med en egentlig CSR-afdeling er stadig begrænset – særligt inden for SMV-området. Derfor mener Ann-Katrine, det er vigtigt at fremme diskussioner om CSR eksternt, da dette udvider ens horisont og giver perspektiver på CSR, som vi ikke møder til dagligt inden for egen organisation.
Deltagelse & Medlemskab
Medlemskab af et Netværk tegnes forud og dækker 4 netværksmøder og summit. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.
Fokus
Hvordan er samspillet mellem nye teknologiske løsninger og byggebranchen?
Den stigende digitalisering indenfor byggebranchen giver et øget behov for, at ledere har et kendskab til, og forståelse for anvendelsen af de nye og vigtigste teknologier, der bliver mere og mere relevante i byggebranchen. Vores talere går i dybden med, hvordan samspillet mellem nye teknologiske løsninger og byggebranchen udspiller sig igennem konkrete cases, hvor deltagerne får lov til at opleve, røre og føle teknologien.
Hvilke organisatoriske ændringer skal der til for at implementere nye teknologiske løsninger i byggeriet?
I forløbet sættes der fokus på, hvordan man som leder i byggebranchen kan implementere nye teknologiske løsninger i organisationen igennem konkrete cases med erfarne industrieksperter. Deltagerne vil få et godt grundlag for, at kunne træffe de strategisk rigtige beslutninger, når det kommer til teknologi i byggeriet.
FaktorX
FaktorX er et netværkselement der har til formål at danne tættere relationer og foranstalte sparring blandt medlemmerne imellem alle netværksmøder. Til hvert netværksmøde præsenterer to medlemmer begge en udfordring, eller en mulighed, der vedrører netværkets fokus. De resterende medlemmer får hver især tre minutter til at skrive et forslag eller en løsning til den udfordring eller mulighed som de to respektive medlemmer præsenterer. Alle input samles og løftes i plenum. De to medlemmer der fremlagde en udfordring eller mulighed, er ansvarlige for at udvælge de tre mest relevante input fra de resterende medlemmer.
De tre medlemmer, hvis input er blevet udvalgt af de to præsenterede medlemmer, finder hver især 30 min i deres kalendere til et virtuelt møde med ét af disse to medlemmer. Således har begge parter anledning at gå i dybden med både udfordring eller mulighed, samt løsning eller forslag til denne. Alle tre møder afvikles inden næste planlagte netværksmøde.