This post is also available in: English

Community:

Digital Læring (ØST)

Få indblik og perspektiver på den nye digitale virkelighed i vores skole- og uddannelsesverden

Vi går i dybden med perspektiverne på fremtidens skole– og uddannelsessystem

 

Vores samfund og uddannelsessystem er under forandring. Kunstig intelligens og nye digitale fællesskaber rokker netop nu ved selve fundamentet for vores skole- og uddannelsessystem – og  bringer både nye muligheder, men udfordrer også vores unges livsverden, fællesskaber og generelle trivsel.

Vi er som skoler og uddannelsesinstitutioner nødt til at forstå denne digitale udvikling og finde løsninger, der understøtter, udvikler og ikke mindst danner vores nye generationer til et liv i fremtidens digitale samfund. 

I dette netværk samler vi ledere og beslutningstagere i grundskolen og ungdomsuddannelserne omkring udfordringer og løsninger på de store spørgsmål, der vil forme fremtidens skole. Vi dykker ned i relevante emner inden for samfund, læring og trivsel – og kigger på, hvordan vi som skoleledere strategisk og praktisk håndterer den digitale udvikling.

Fokus

  • Hvordan forholder vi os til store samfundsændringer som kunstig intelligens og digitalisering af vores sociale fællesskaber?
  • Hvordan håndterer og anvender vi nye digitale teknologier og didaktikker i klasserummet?
  • Hvordan tilgår opgaven omkring teknologiforståelse, dannelse og trivsel? 
  • Hvordan gør vi vores unge klar til fremtidens samfund?

Program

19. SEPTEMBER 2023, KØBENHAVN

Et spring ind i fremtidens værktøjer med LIFE Fonden

 Hvordan skaber vi øget interesse, motivation og indlæring i naturfagene?.

Den problematik har LIFE Fonden sat sig for at løse gennem deres landsdækkende og almennyttige undervisningsinitiativ LIFE. Mission er, at styrke børn og unges viden om- og fascination af naturvidenskab, via undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning.

Glæd dig til en dag med fokus på motivation, didaktik, affektive læringsmål og praksisnær undervisning, når vi besøger LIFE FONDEN – og så skal vi selvfølgelig også et smut i laboratoriet.

Mårten Flø Jørgensen
Udviklingskonsulent, LIFE Fonden

08. NOVEMBER 2023, KØBENHAVN

Dannelse & kunstig intelligens

 Spørgsmålet om hvordan vi håndterer ny teknologi er en af de vigtigste dagsordner i vores skole- og uddannelsessystem netop nu.

Kunstig intelligens, som ChatGPT har taget os med bukserne nede og udfordre fundamentalt vores klassiske forståelse af læring – og ikke mindst den måde vi underviser og tester på.
Samtidig er en af uddannelsesinstitutionernes kerneopgaver jo også, at danne og gøre vores elever klar til det samfund og den verden de kommer ud i – og her kommer AI utvivlsomt til at spille en stadig større rolle.

Så hvad betyder fremkomsten af nye teknologier som AI for skolens dannelsesopgave? Hvordan skaber vi digital dannelse hos både lærer og elever. Og skal vi omfavne de nye disruptive teknologier i skolen eller skal vi bekæmpe dem?

De spørgsmål skal vi diskutere, når vi dykker ned i et af de helt store dilemmaer i vores skole.

 Peter Ulholm
Direktør, Learnlab

31. JANUAR 2024, AARHUS

Teknologiforståelse og fremtidens internet

I disse dage går diskussionen højt om vi skal omfavne eller begrænse brugen af skærme og internet i undervisningen.

Dette bliver dog ofte en forsimplet debat, fordi vores forståelse af det digitale ofte er forældet, snævertsynet og mangler indsigt på den mangefacetterede udvikling, som internettet går i gennem netop nu.
Det mener i hvert fald dagens oplægholder Jesper Balslev, som vil tage os med i fremtidens internet og de nye former som allerede er under udvikling i både ind- og udland.

Vi skal kigge på, hvordan internettet udvikler sig, hvilke logikker og perspektiver, der er på spil i de nye tendenser – og hvordan alt dette påvirker måden vi skaber bedre policies i skolen, som er fremadsynede skabende.

Jesper Balslev
PhD og Docent, KEA

20. MARTS 2024, KØBENHAVN

Trivsel & trygge læringsrum

Trivsel er et af de helt varme emner i vores læringsinstitutioner. Med en akut trivselskrise og et stigende antal unge som mangler glæde og tryghed i hverdagen, skal der handles og handles hurtigt! 

Derfor får vi besøg af Louise Tidmand, som er en af landets førende eksperter på trivsel og trygge læringsmiljøer. 

Vi kommer til at stille skarpt på, hvorfor danske unges trivsel er nedadgående. Hvordan vi som ledelse kan støtte op om trivslen og et trygt læringsmiljø. Og hvordan vi skaber rum for at undervisernes mulighed for at arbejde med læringsmiljø og opfølgning – både når de unge på skole og i praktik eller mesterlære.

Louise Tidmand
Adjunkt, Københavns Professionshøjskole

MAJ 2024

TO BE ANNOUNCED

Oplægsholder annonceres

AUGUST 2024

TO BE ANNOUNCED

Oplægsholder annonceres

OKTOBER 2024

TO BE ANNOUNCED

Oplægsholder annonceres

Moderator

Anders Skov Nielsen

Alle møder bliver modereret af Anders Skov Nielsen, som er selvstændig konsulent og medstifter af Undervisernes Forlag, samt har en Kandidat i IT didaktisk design.

Anders har fokus på, hvordan digitale værktøjer kan understøtte meningsfuld læring for undervisere og studerende, og har erfaring med at udgive og udvikle digitale undervisningsmaterialer for flere forlag. Slutteligt har Anders blandt andre arbejdet for det digitale forlag Clio, som både redaktør og projektleder indenfor forretningsudvikling.

Deltagelse & Medlemskab

Medlemskab af et Netværk tegnes forud og dækker 4 netværksmøder og online community. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.

Artikler om Digital Læring og EdTech på TechSavvy.media

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.