This post is also available in: English

Community:

Kultur

Hvordan vil udviklingen i teknologi påvirke den måde, hvorpå vi udvikler, distribuerer og oplever kunst og kultur i fremtiden?

Temaer

Hvordan vil teknologien være med til at skabe og udvikle kulturprodukter og hvilken spiller det i kommercialiseringen heraf?

Hvordan spiller teknologien en rolle, når det skal findes funding til kulturprodukter og hvordan står vi ift. immaterielle rettigheder? Hvordan kan og vil teknologien spille en rolle i oplevelsen af en koncert, et museumsbesøg eller et teaterstykke? De spørgsmål, og mange flere, behandles i TechSavvys Kulturnetværk.

Hvem kan du møde i netværket?

TechSavvys Kulturnetværk samler aktører på tværs af den danske kulturscene til en dialog omkring den stigende digitalisering og øget brug af nye teknologier til udviklingen, distributionen og oplevelsen af kulturelle og innovative tiltag i kulturlivet. 

Hvad end du er kreativ konsulent, museumsdirektør, beskæftiger dig med oplevelsesindustrien, kulturchef i en kommune eller blot har berøring med spændingsfeltet mellem kultur, kreativitet og teknologi i dit daglige arbejde, kan du i dette netværk mødes og sparre med folk fra hele landet, der har fælles interesser og udfordringer inden for kultur og teknologi.  

Hvad får du ud af netværket?

Kulturnetværket mødes 4 gange årligt til lærerige og relationsskabende netværksarrangementer hvor samspillet mellem kultur og teknologi er i højsæde. Skab nye professionelle forbindelser og få input til løsninger og perspektiver, du kan integrere i din egen praksis. 

I tiden mellem arrangementerne, er der rig mulighed for at netværke og videndele med de andre Kulturnetværksmedlemmer på TechSavvys Online Community.  

Bliv kontaktet for at høre mere omkring vores communities

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Moderator

Christian Villum er moderator for TechSavvys Kulturnetværk. Christian har en baggrund en baggrund i skabelses-teknologi, nye digitale forretningsmodeller, data, design, internet kultur og hacktivisme. Alt dette, med demonstrere Christians dybdegående interesse i at undersøge nye teknologiske strømninger. 

Christians CV inkluderer medstiftelse og ledelse af den eksperimentelle Platform 4 Art & Technology hub samt en række år som Direktør af Digital og Fremtidstænkning ved Dansk Design Center hvor han her har været involveret i en række kulturprojekter.

Med Christian ved roret, er der garanti for konstruktive dialoger om hvordan teknologi kan integreres i kulturlivet for at højne kulturoplevelser.

PROGRAM

23. AUGUST 2023, KØBENHAVN

WEB 3 – Kunsten og teknologiens sammenspil

Til dette møde vil Majken Overgaard & Christian Villum gå i dybden med eget projekt, skabt i sammenspil med kunstneren Ditte Ejlerskov. Projektet omhandler kunsten- og teknologiens sammenspil.

Vi starter ud med indsparket fra Majken & Christian i rammerne af kunst og udstillinger, efterfulgt af en rundtur på et museum som afslutning på dagen.

Majken Overgaard
Founder & Art/Tech Expert
Majken Overgaard
Founder & Art/Tech Expert

26. OKTOBER 2023, KØBENHAVN

AI I KULTURINSTITUTIONERNE

Snakken om kunstig intelligens er eksploderet i de seneste år, særlig med fremkomsten af ChatGPT – og den har selvfølgelig også fundet vej ind i kulturverdenen. Dét er netop kunstig intelligens vi dykker ned i, når vi besøger Mindfuture i deres verden bestående af lige dele software, kodning og kunst. 

Her skal vi snakke om mulighederne og udfordringerne i AI i kunst- og kulturformidling – og ikke mindst dilemmaerne, når kunstig intelligens påvirker eller bliver en integreret del af vores kultur.
 Og så får du også lov til selv at blive en del af et kunstværk, der udvikler sig i interaktion med iagttageren.

Caroline Axelsson
CEO, Mindfuture
Caroline Axelsson
CEO, Mindfuture

11. JANUAR 2024, AARHUS

NOCODE – gentækning af kulturinstitutionen

Hvordan arbejder skaber vi nyt relevant indhold i vores kulturinstitutioner? Kan vi tage ved lære af de mest innovative virksomheders arbejdsmetoder, når vi tilrettelægger vores kulturindsatser? Og hvordan inddrager vi brugerne i vores udviklingsproces? 

På dette møde sætter vi grundlæggende spørgsmålstegn ved den måde, vi traditionelt har forstået formidling og vores besøgene som kulturinstititution.
 

Vi skal blandt andet snakke no-coding som metode, og se om vi kan finde inspiration hos nogle af de ekstremt succesfulde virksomheder, der de seneste år har revolutioneret vores tilgang til produkter & ydelser som forbrugere. 

Det bliver super interessant, når vide byder velkommen til en af landets førende eksperter indenfor NoCoding, nemlig Maja Overgård.

NoCode-ekspert, Iværksætter og startup-mentor
 Maja Overgård
NoCode-ekspert, Iværksætter og startup-mentor

25. MARTS 2024, KØBENHAVN

Teknologi & publikumsinddragelse

 ​CKI arbejder på daglig basis med metoder og projekter, der fremmer interkulturelle kompetencer og publikumsudvikling. Dette bygger på en forståelse for hvad der motiverer mennesker til at deltage og udtrykke sig.

Niels Righolt fra CKI vil på dette møde tage os igennem sin rejse i, hvordan man interagerer og inddrager sit publikum, samt udvikler sin interkultur.

I forlængelse af dette, vil Niels komme ind på hvilke teknologiske metoder man kan benytte sig af ifm. med optimering i egen virksomhed.

Niels Righolt
Centerleder, Center for Kunst & Interkultur (CKI)
Niels Righolt
Centerleder, Center for Kunst & Interkultur (CKI)

4. JUNI 2024

Besøg hos Nordisk Film, CTO Stéphane Zalsinger

Besøg hos Nordisk Film, CTO Stéphane Zalsinger

Design 20
Oplægsholder annonceres

28. AUGUST 2024

To be announced

Emne offentliggøres snarest

Design 20
Oplægsholder annonceres

Deltagelse & medlemskab

Medlemskab af et Netværk tegnes forud og dækker 4 netværksmøder. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.

Artikler om Digital Kultur på TechSavvy.media

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.