This post is also available in: English

NETVÆRKSPROGRAM:

Sportstech

Hvordan kan teknologi skabe merværdi for dansk sport, og hvordan udvikler sportstech sig som branche? Det undersøger vi i netværksgruppen ved at tage hul på nogle af de muligheder og problemstillinger, som sportsbranchen rummer i et digitalt og kommercielt perspektiv.

Sportstech branchen er i hastig vækst både internationalt og nationalt. Hvilken betydning har det for forbund, klubber og atleter? Det undersøger og diskuterer vi i Sportstech-netværket.

 En rapport udarbejdet af IRIS Group estimerer, at alene den danske sportstechbranche vil omsætte for fem milliarder kroner i 2025. Sportstechbranchen er stadig relativ ny, men rummer kæmpe potentialer i forhold til iværksætteri samt udviklingen af forbund, klubber og atleter.​ I Sportstech-netværket undersøger vi blandt andet, hvordan teknologi og data kan anvendes til at gentænke de traditionelle forretningsmodeller og strukturer i sportens verden. Det gælder både bæredygtige og strategiske partnerskaber, forståelse for målgrupper, øget fanengagement og digitale kompetencer ude i sportsdanmark.

Formålet med netværket er at klæde dig og din organisation på til at agere i en foranderlig sportsverden. Vi samler aktører på tværs af sportsbranchen og med den fælles passion for sport. Sammen skaber vi et sted med plads til at stille spørgsmål, dele viden og måske finde den næste samarbejdspartner.

For at komme helt tæt på nogle af de udviklingsmuligheder, som teknologi og data tilfører sporten, vil netværksprogrammet præsentere dig for en række løsninger og koncepter, som aktører i branchen har haft succes og erfaring med. Omvendt retter vi også blikket mod nogle af de faldgruber, der følger med en branche i hastig vækst og i anvendelsen af teknologi.

Program 2023/2024

17. AUGUST, KØBENHAVN

Sport & geopolitik i en verden under forandring

Menneskerettigheder, krig i Ukraine og nye magtstrukturer i den globale orden – storpolitikken har gjort sit indtog i sportens verden og det ser kun ud til at tage til i den nærmeste fremtid.

Hvad betyder det for danske foreninger, klubber og virksomheder, når internationale stormagter, der tidligere kun har spillet en begrænset rolle, i stigende grad køber sig adgang til den internationale sportsverden?
Hvad betyder det for den danske sportsverden, når europæiske turneringer og finaler rykkes uden for Europas grænser, og når sportslige “miniputnationer” pludseligt får magt til at rykke på de strukturer, som vi i Europa forhen har siddet tungt på?

Dette møde står i storpolitikkens tegn – og vi har samlet noget af et dreamteam til at debatterre storpolitkkens indtog i europæisk sport, ikke mindst hvordan det påvirker danske sportsklubber, foreninger og virksomheder. Kom, lyt og debattér når vi får besøg af Frans Hammer, Stanis Elsborg og Nina Skyhøj Olsen til en snak om nutid og fremtiden for dansk og europæisk sport.

 Frans Hammer,
Næstformand i DIF & Advisory Director i KMD
Stanis Elsborg,
Senioranalytiker, Play the Game
Nina Skyhøj Olsen
International konsulent, DIF

25. SEPTEMBER 2023, KØBENHAVN

Blockchain, NFT’er, Web 3.0 i sporten

Liverpool FC, SG Flensburg Handewitt og Australian Open – den globale elitesport kigger i stigende grad mod mulighederne i blockchain & Web 3.0. Det medfører helt nye kommercielle muligheder inden for fan engagement, unikke produkter og ejerskabsstrukturer. 

Men hvad kan den danske sportsverden lære af de nye muligheder i Web 3.0 & NFT? Hvilke nye produktmuligheder og medejerskaber bør danske klubber og foreninger kigge ind i? Og hvad betyder det, for måden vi tænker og organiserer vores forretning? 

Dét og meget mere, når vi skal besøge Frederik Bruhn til en snak om mulighederne i fremtidens digitale virkelighed.

 Frederik Bruhn
Partner, DAHL Advokatpartnerselskab

21. NOVEMBER 2023

Kommercielle rettigheder på digitale platforme

Danske sportsklubber og foreninger bliver stadig mere digitale. Produktion af indhold i højt kvalitet og livlig interaktion med fans på sociale medier er i stadig større fokus i sporten. Men mens klubber og foreninger har en stor del af deres omsætning i TV-rettigheder, sponsorerater og merchandise, er det ikke så tydeligt, hvem der tjener pengene digitalt på den massive mængde content, der produceres på daglig basis. De store datamængder og indsigter ender ofte hos de store digitale udbydere, som dermed kapitaliserer og score den kommercielle gevinst, der produceres i sporten.

Sammen med Steen Leth Jørgensen går vi i dybden med spørgsmålet om de digitale kommercielle rettigheder samt muligheder og udfordringer for danske sportsklubber og foreninger. Hvem ejer reelt set vores digitale indhold? Hvor stor er værdien af det digitalt produceret indhold i dansk idræt? Og hvor ligger det uudnyttede kommercielle potentiale for dansk sport?

Steen Leth Jørgensen
Head of Sport & Entertainment, STEP

23. JANAUR 2024, ODENSE

Medier & TeKnologi

Teknologi vinder i stigende grad indpas i mediers dækning af idrætsevents. Udvalgte datapunkter og statistik er allerede vigtige element i vores sportsoplevelse – og udbredelse af kunstig intelligens, individualiserede seeroplevelser og dataindsigt står på spring til at revolutionere vores sportsoplevelser.

Derfor skal vi et smut forbi Danmarks førende sportsmediehus til et kig ind i fremtiden og en snak om hvordan klubber, foreninger og virksomheder spiller ind i denne udvikling. 

Kristian Hyldgaard
Head of Channel, TV 2 SPORT

19. MARTS 2024, KØBENHAVN

Fremtidens content & FCK+

 Hvilket indhold efterspørger fremtidens fans? Hvad skal sportsklubber kunne tilbyde? Og hvad er de kommercielle perspektiver i specialiseret indhold nu – og i fremtiden?

På dette møde skal vi helt tæt på de strategiske og kommercielle overvejelser bag FCKs nye abonnementssatsning, FCK+. Vi skal snakke nytænkende indhold i dansk- og international sport og hvad kan vi lade os inspirere af? Vi skal kigge på, hvad fans vil efterspørge fremover – og ikke mindst hvor FCK ser sig selv om 5 år.

Dét og meget mere, når vi skal møde Mads Jefsen, Marketing Director i FCK.

Mads Jefsen
Marketing Director, FCK

Moderator

 Moderator på Sportstech er Heidi Frederikke Sigdal. Som tidligere sportsjournalist på blandt andet Viasat Sport og TV 2 Sporten er hun velkendt i og har dybtgående viden om sportens verden. Som nuværende vært på Go’ Morgen Danmark, konsulent og konferencier er Heidi Frederikke samtidigt ekspert i at finde den røde tråd, fremme de konstruktive debatter og stille de spørgsmål, som gør os klogere på feltet.

Med Heidi Frederikkes indsigter i sportsverdenen er der garanti for, at vi i Sportstech-netværket kommer grundigt omkring de aktuelle og centrale spørgsmål, som relaterer sig til teknologiens nuværende og fremtidige rolle i sportsbranchen.

Deltagelse & Medlemskab

Medlemskab af et Netværk tegnes forud og dækker 4 netværksmøder og summit. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.

Artikler om Sportstech på TechSavvy.media