You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

This post is also available in: English

Community:

SportsTech

Få adgang til ny viden, konkrete værktøjer og et fagligt stærkt fællesskab.

SportsTech er i hastig vækst både internationalt og nationalt, men hvilken betydning har teknologiens indtog for forbund, klubber og atleter? Dét, og meget mere, undersøger vi i SportsTech fællesskabet.

Temaer

Sportstech-industrien er stadig relativ ny, men rummer kæmpe potentialer i forhold til iværksætteri samt udviklingen af forbund, klubber og atleter.  En rapport udarbejdet af IRIS Group estimerer, at alene den danske sportstechbranche vil omsætte for fem milliarder kroner i 2025.

Hvordan kan teknologi skabe merværdi for dansk sport, og hvordan udvikler sportstech sig som branche? Det undersøger vi i netværksgruppen ved at tage hul på nogle af de muligheder og problemstillinger, som sportsbranchen rummer i et digitalt og kommercielt perspektiv.

Hvem kan du møde i netværket?

Formålet med netværket er at klæde dig og din organisation på til at agere i en foranderlig sportsverden. Vi samler aktører på tværs af hele sportsbranchen og med den fælles passion for sport og nysgerrighed overfor teknologi. Sammen skaber vi et sted med plads til at stille spørgsmål, dele viden og måske finde den næste samarbejdspartner.

 

Hvad får du ud af netværket?

SportsTech-netværket mødes 4 gange årligt til lærerige og relationsskabende netværksarrangementer hvor samspillet mellem sport og teknologi er i højsæde. Skab nye professionelle forbindelser og få input til løsninger og perspektiver, du kan integrere i din egen praksis. 

For at komme helt tæt på nogle af de udviklingsmuligheder, som teknologi og data tilfører sporten, vil netværksprogrammet præsentere dig for en række løsninger og koncepter, som aktører i branchen har haft succes og erfaring med. Omvendt retter vi også blikket mod nogle af de faldgruber, der følger med en branche i hastig vækst og i anvendelsen af teknologi.

Bliv kontaktet for at høre mere omkring vores communities

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Moderator

Moderator på Sportstech er Heidi Frederikke Sigdal. Som tidligere sportsjournalist på blandt andet Viasat Sport og TV 2 Sporten er hun velkendt i og har dybtgående viden om sportens verden. Siden tiden som sportsjournalist, har Heidi Frederikke været vært på Go’ Morgen Danmark, konsulent og konferencier, hvilket gør hende ekspert i at finde den røde tråd, fremme de konstruktive debatter og stille de spørgsmål, som gør os klogere på feltet.

Med Heidi Frederikkes indsigter i sportsverdenen er der garanti for, at vi i SportsTech-netværket kommer grundigt omkring de aktuelle og centrale spørgsmål, som relaterer sig til teknologiens nuværende og fremtidige rolle i sportsbranchen.

PROGRAM

17. AUGUST, KØBENHAVN

Sport & geopolitik i en verden under forandring

Menneskerettigheder, krig i Ukraine og nye magtstrukturer i den globale orden – storpolitikken har gjort sit indtog i sportens verden og det ser kun ud til at tage til i den nærmeste fremtid.

Hvad betyder det for danske foreninger, klubber og virksomheder, når internationale stormagter, der tidligere kun har spillet en begrænset rolle, i stigende grad køber sig adgang til den internationale sportsverden?
Hvad betyder det for den danske sportsverden, når europæiske turneringer og finaler rykkes uden for Europas grænser, og når sportslige “miniputnationer” pludseligt får magt til at rykke på de strukturer, som vi i Europa forhen har siddet tungt på?

Dette møde står i storpolitikkens tegn – og vi har samlet noget af et dreamteam til at debatterre storpolitkkens indtog i europæisk sport, ikke mindst hvordan det påvirker danske sportsklubber, foreninger og virksomheder. Kom, lyt og debattér når vi får besøg af Frans Hammer, Stanis Elsborg og Nina Skyhøj Olsen til en snak om nutid og fremtiden for dansk og europæisk sport.

 Frans Hammer,
Næstformand i DIF & Advisory Director i KMD
Stanis Elsborg,
Senioranalytiker, Play the Game
Nina Skyhøj Olsen
International konsulent, DIF

25. SEPTEMBER 2023, KØBENHAVN

Blockchain, NFT’er, Web 3.0 i sporten

Liverpool FC, SG Flensburg Handewitt og Australian Open – den globale elitesport kigger i stigende grad mod mulighederne i blockchain & Web 3.0. Det medfører helt nye kommercielle muligheder inden for fan engagement, unikke produkter og ejerskabsstrukturer. 

Men hvad kan den danske sportsverden lære af de nye muligheder i Web 3.0 & NFT? Hvilke nye produktmuligheder og medejerskaber bør danske klubber og foreninger kigge ind i? Og hvad betyder det, for måden vi tænker og organiserer vores forretning? 

Dét og meget mere, når vi skal besøge Frederik Bruhn til en snak om mulighederne i fremtidens digitale virkelighed.

 Frederik Bruhn
Partner, DAHL Advokatpartnerselskab

21. NOVEMBER 2023

Kommercielle rettigheder på digitale platforme

Danske sportsklubber og foreninger bliver stadig mere digitale. Produktion af indhold i højt kvalitet og livlig interaktion med fans på sociale medier er i stadig større fokus i sporten. Men mens klubber og foreninger har en stor del af deres omsætning i TV-rettigheder, sponsorerater og merchandise, er det ikke så tydeligt, hvem der tjener pengene digitalt på den massive mængde content, der produceres på daglig basis. De store datamængder og indsigter ender ofte hos de store digitale udbydere, som dermed kapitaliserer og score den kommercielle gevinst, der produceres i sporten.

Sammen med Steen Leth Jørgensen går vi i dybden med spørgsmålet om de digitale kommercielle rettigheder samt muligheder og udfordringer for danske sportsklubber og foreninger. Hvem ejer reelt set vores digitale indhold? Hvor stor er værdien af det digitalt produceret indhold i dansk idræt? Og hvor ligger det uudnyttede kommercielle potentiale for dansk sport?

Steen Leth Jørgensen
Head of Sport & Entertainment, STEP

23. JANAUR 2024, ODENSE

Medier & TeKnologi

Teknologi vinder i stigende grad indpas i mediers dækning af idrætsevents. Udvalgte datapunkter og statistik er allerede vigtige element i vores sportsoplevelse – og udbredelse af kunstig intelligens, individualiserede seeroplevelser og dataindsigt står på spring til at revolutionere vores sportsoplevelser.

Derfor skal vi et smut forbi Danmarks førende sportsmediehus til et kig ind i fremtiden og en snak om hvordan klubber, foreninger og virksomheder spiller ind i denne udvikling. 

Kristian Hyldgaard
Head of Channel, TV 2 SPORT

19. MARTS 2024, KØBENHAVN

Fremtidens content & FCK+

 Hvilket indhold efterspørger fremtidens fans? Hvad skal sportsklubber kunne tilbyde? Og hvad er de kommercielle perspektiver i specialiseret indhold nu – og i fremtiden?

På dette møde skal vi helt tæt på de strategiske og kommercielle overvejelser bag FCKs nye abonnementssatsning, FCK+. Vi skal snakke nytænkende indhold i dansk- og international sport og hvad kan vi lade os inspirere af? Vi skal kigge på, hvad fans vil efterspørge fremover – og ikke mindst hvor FCK ser sig selv om 5 år.

Dét og meget mere, når vi skal møde Mads Jefsen, Marketing Director i FCK.

Mads Jefsen
Marketing Director, FCK

MAJ 2024

Kunstig intelligens - de uanede muligheder i sportens verden

Kan det virkelig passe, at kunstig intelligens også kan benyttes i sporten? Det kan det i dén grad, hvis du spørger Rikke Jacobsen, der er CEO og Partner i CogniTech.

Nærmere hvordan det kan lade sig gøre, vil bliver gruppen klogere på, når Rikke fortæller om hvordan CogniTech bl.a. ved hjælp af kunstig intelligens og andre analyseværktøjer kunne analysere det danske herrelandsholds præstationer forud for og under den seneste EM-slutrunde. 

Derudover zoomer vi ind på hvor kunstig intelligens spiller en rolle i sportens verden med oversættelsen af begreber såsom player performance improvement, AI augmented coaching, AI-drevet match-prediction og meget mere. 

Rikke Jacobsen
CEO og Partner, CogniTech

29. AUGUST 2024

TO BE ANNOUNCED

 Emne oplyses snarest 

Oplægsholder oplyses snarest 

8. OKTOBER 2024

TO BE ANNOUNCED

 Emne oplyses snarest 

Oplægsholder oplyses snarest 

Deltagelse & Medlemskab

Medlemskab af et netværk tegnes forud og dækker 4 netværksmøder og et online community. Vi prioriterer kvalitet og læring i vores netværk. Møderne er fortrolige og ingen oplysninger videregives til tredjepart.

Artikler om Sportstech på TechSavvy.media

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.