Y Combinators ønskeliste – ni typer startups verden har brug for

@Michael

Y Combinator får årligt et utal af ansøgninger fra håbefulde startups. Nogle af de bedste kommer ofte som en overraskelse, men der er altid områder som er mere interessante end andre. Her er ni typer startups som er særligt interessante i 2018.

To gange om året sender tusindevis af startups fra hele verden ansøgninger og pitches i håbet om at blive optaget i den mytiske og prestigefyldte accelerator Y Combinator.

Siden 2005 har Y Combinator hjulpet mere end 1.430 startups – fra Dropbox til Airbnb og Stripe. I dansk regi har Peergrade, AirHelp, Realm, Soundboks og AppHarbour været i rugekassen i Palo Alto.

Den 24. marts er der ansøgningsfrist for det næste hold og for startups, der agter at søge, kan det være en fordel at skele til acceleratorens ønskeliste, der går under navnet ‘Request for Startups‘. Ifølge Quartz er der ni nye kategorier på listen.

Mørtel og mursten version 2.0

Hos Y Combinator kigger man i år efter startups, der agter at finde nye og effektive måder at bruge fysiske rum kommercielt. Amazons fremryk tvinger fysiske butikker i fremtiden og i stedet for at tage kampen om giganten vil Y Combinator hellere se løsninger på at bruge de tomme butikslokaler til nye alternative løsninger. Det behøver ikke være detail, men kan også være restauranter som vi ser det i københavn med Sp8ces i København.

Teknologi der reducerer carbon udledning

Skal det globale mål om at begrænse jordens temperaturstigning til 1,5 grader celsius i dette århundrede nås, så er det ikke nok blot at skifte til vedvarende energi – der skal også fjernes carbon fra atmosfæren. Denne type teknologier er fortsat på fosterstadiet og endnu ikke kost-effektive.

Cellulært landbrug og rent kød

Skabelsen af ægte animalsk kød direkte fra celler, altså uden at skade levende dyr, er en revolutionerende videnskab, og Y Combinator er på jagt efter pioneerer i dette felt.

Renere råvarer

Verdens regnskove forsvinder med alarmerende hast, så der om 100 år ikke længere vil være noget tilbage. Der er, ifølge Y Combinator, manglende opmærksomhed på industrielle råvarer som palmeolie, hvorfor man ser med interesse på sådanne industrier.

Hukommelsesforbedring

Den menneskelige hukommelse er for ustabil og mere information koblet med sygdomme som demens og alzheimers gør bestemt ikke situationen bedre. YC ønsker at finansiere startups, der forsøger at forbedre den menneskelige hukommelse gennem teknologiske løsninger.

Anti-aging

Y Combinator ønsker at finansiere early-stage life-science virksomheder som fortsat befinder sig på laboratorie-stadiet. Til at begynde med fokuseres der på levealder og aldersrelaterede sygdomme.

Til kamp mod fake news

Falske videoer er et stigende problem. Y Combinator ønsker at investere i tech, der vil gøre offentligheden i stand til at identificere falsk video og lyd.

Understøtte stifterne

Med internettet er det blevet let at distribuere sit kreative arbejde til millioner af mennesker. Men ingen har fundet ud af at hjælpe de kreative skabe en bæredygtig tilværelse. Ifølge Y Combinator er der behov for flere skaber-venlige platforme, som kan facilitere finansiering, følge forbrug og forhindre piratkopiering.

Stemmestyrede-apps

Smart-højttalere er på vej frem. Y Combinator er interesseret i at finde ud af hvilke stemme-apps, der vil skabe størst værdi på denne nye platform.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY